Att vända sig om utan att falla ner i gropen i vägen.

Jag har slutat gå upp vid 5. Det spelar ingen roll längre vilken tid jag går ur sängen. I sista änden så är jag fortfarande skräckslagen i mitt hjärta. Över att vända det där bladet i almanackan som hänger på väggen i köket. Det är bara ett blad mellan mig och kraschen. Den jag mer eller mindre vet kommer.

Ibland blir en spådom sann just för att så blivit spått. Men den här gången är jag mer eller mindre säker på att det kommer gå åt helvete. För jag är fortfarande skör som det allra finaste porslin och jag kommer kastas rakt i golvet med all den kraft som finns samlat i ett samhälle i kalla nord.

Jag vet ju att för hundra år sedan hade jag varit död eller inlåst nu. Skit samma, borta ur samhällets ögonhålor i alla fall. Borta och försvunnen. Precis som jag själv valde att vara i några år då jag själv sydde ihop mina sår, klämde ut varet och dränerade såren för egen hand. Nu drar man i det sköra köttet med full kraft. Man drar i en person som fan inte kommer ihåg vad som hände förra veckan. En person som kan få stora hål i sin tillvaro. Som dement i tidiga år. Tanken slår mig ibland. Alzheimers, evig tillvaro i svarta hål. Men sedan slår jag bort tanken igen. Det handlar med om att jag bara inte har en satans aning om vad som händer. Saker sker och jag hänger med men det är bara kroppen som är där. Jag själv har redan gått vidare.

Musiken räddar mig. Utan den skulle jag blivit galen för länge sedan. Den är en vän när lägenheten förutom mig och hunden och katten är tom på levande väsen. Den lindar in mig i värme och trygghet. Säkerhet som gror och får mig att våga mig ut i världen.

Så märkligt livet är ändå.

Kanske stirrar jag för mycket i backspegeln?

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.