Att koka en lax

Pytt i panna är gott. Bara att slänga in i micron så är det färdigt på bara några minuter. Nu är hela magen fylld med tärnad potatis och stekt ägg. Det som gäller nu är att röra sig så lite som möjligt. Annars kanske jag förbränner all den där potatisen och köttet och går ner i vikt. Och det vore ju livsfarligt. Då kan man ju bli smal.

Ute så lyser fönstren i husen bredvid vårt. Natten har redan knackat på och står i hallen i väntan på att det ska bli riktigt kolsvart ute. Vintertid suger.

Hulda Hustrun har tinat upp en hel lax som vi köpte härom veckan i ett anfall av dårskap. Varken jag eller Min Vackra Kvinna har den allra minsta susning vad man gör med en hel lax för att den ska bli ätbar. En hel rå lax ser rätt ruggig ut. Det är inte så att man blir hungrig när man ser den.

Tanken är väl att jag ska ringa till min ömma moder och fråga henne vad vi ska göra av all den där fisken. Jag har många gånger ätit lax utan att närmare fundera över hur den kom till min tallrik, fördigkokt och allt. Man kanske skulle lyssnat till fröken på hemkunskapen när det begav sig. Men å andra sidan, det är så mycket man skulle ha gjort, så det är väl ingen idé att slösa några tankar på den där firren. Nä, som sagt. Ringe modern var det på schemat.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.