Att ta kontroll över sitt liv

Kommit in i ett tankestim. Tankar kretsar i knoppen på mig fram och tillbaka. Främst hur min framtid skall se ut och hur jag kan göra för att få lite kontroll på den. Jag har i tre år mest flytít omkring och bara hamnat i en massa saker utan att ha kontroll på vad som händer. En del tankar handlar om hur jag skall tillfriskna från min sjukdom, en del om mitt boende en del om mitt jobb, men det mesta handlar om före detta frun. Hur jag skall hantera situationen. Är det bäst att bryta ”kontrollerat” eller ska jag ta det den dagen det blir aktuellt. För den dagen kommer ju vare sig jag vill det eller inte. Jag som är så svartsjuk.


 Jag tänker si i ena stunden för att i nästa tänka så. Tanken virvlar i skallen på mig som löv i en höststorm. Hur i hela fridens namn skall jag få mitt liv på rätt köl igen? Det gäller att ta initiativet men jag vet inte vart jag skall börja. Vart i hela fridens namn ska jag bo till exempel. Men det får jag ta lite senare, först måste jag se vilken dom jag får i rättegången. Kan ju inte leta bostad om jag inte kan betala hyran på grund av en massa höga böter.


Hur kommer jag reagera när före detta frun träffar en annan man? Det är ju det som är det stora problemet i mitt liv känns det som. Eftersom vår relation haltar så betänkligt som den gör. Hon är ute i världen och leter med öppna ögon medan jag är nöjd med att tillbringa min tid med henne.


Hon pratar med män på nätet varav jag vet minst en som hon kan tänkas vara intresserad av. De ska gå på promenad i veckan som kommer om jag fattat allt rätt. Kommer jag att i ren panik skaffa mig en ny kvinna när hon väl träffar en karl och vore det så smart? Hur ska jag stå ut med ensamheten eftersom en stor del av min sociala tillvaro kretsar kring hennes person och familj?


Det kommer säkerligen göra mycket ont när hon väl träffar någon och det blir allvar av. Den saken är jag säker på i alla fall.


 Men jag är glad över att hon svarar ärligt på mina frågor i alla fall. Det gör det lättare för mig att besluta mig hur jag skall fortsätta mitt liv


Nä, detta kan göra vem som helst galen. Får fortsätta dricka kaffe och fundera. Just nu har jag inget val. Ska bli skönt att gå på fotboll och tänka på något annat för en stund.

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.