Att vägleda i musik

Min son bad mig att sammanställa ett antal bra och viktigt låtar åt honom som han kunde lägga i sin MP3-spelare. Han är 17 år, spelar gitarr i ett hårdrocksband och är nyfiken på ny musik. Självklart blev jag stolt som en tupp. Det är ett stort anvar att vägleda en ung man kring musik. Specielllt som det ör honom liksom gäller mer eller mindre liv och död. Både han och jag lever med musiken dygnet runt. Den vägleder, trösta, hjälper och bär, en vän i gråten en ka´mrat i skrattet.


Nu spelar han mycket bättre gitarr än mig men jag kommer ihåg när vi satt och han slet för att få till ett enkelt d. Nu spelar han obehindrat Metallica, Acdc, korn och skriver egna låter för fullt.


Så jag satte mig med min MP3-samling och sållade ut ett antal bra och viktigt låtar. Det var svårt. Väldigt svårt. Men jag fick till en lista i alla fall. Tror jag ska lägga till några låtar till. MEn nu har jag gett grabben chansen att upptäcka Depeche Mode, Johnny Cash, N.W.A, LL Cool J, Stefan Sundström och en massa annat. Stones givetvis. Beatles och Elvis har han redan upptäckt på egen hand när han gått igenom min musiksmling.


Man gör så gott man kan när det gäller ens barn.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.