Avsked.

Hon åker snart. Tågen blixtrar redan förbi utanför köksfönstret. Inget att göra något åt. Ingen som kan ändras. Sakers tillstånd måste få vara orörda. Jag blir less och trött i tankarna. Sirapsflytande tankar.

Så jag och hunden och katten kommer somna med varandra i natt. Utan henne. Hon som bara varit här i 4-5 veckor men redan slagit sig till ro hos oss. Vi kommer bo bara minuter från varandra snart. Hon kommer vara här de flesta. Det är så vi vill ha det.

Så jag dricker kaffe och funderar på hur i helvete jag ska lyckas fylla tiden tills nästa gång hon kommer. Då när hon kommer för att stanna. Jag har än så länge ingen aning. Det blir väl långa promenader med hunden, ändlösa timmar i soffan. Rädsla som inte för allt i världen får störa mig, förtära mig.

Nu står hon i köket och jag vill ha det såhär. Med att vi vandrar runt i lägenheten, delar upp allt som behöver göras för att vardagen ska fungera. Städa, tvätta, göra mat, gå ut med hunden. Älskar varandra.

Jag ska slänga in en tvätt i maskinen och städa lägenheten medan hon gör mat och tar hand om disken. Sedan möts vi halvägs.

1 tanke på “Avsked.”

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: