Avundsjuka.

2012-01-11

11:42:51


Det är underbart att älska henne.

Vi pratade om avundsjuka härom dagen. Vi hade bägge två att komma på någon vi är avundsjuka på. Själv tror jag att svartsjuka är mer än avund jag lider av. Men visst finns den där. Såklart jag är avundsjuk på något och några.

För den ligger där och gnager. Den där sorgen över att jag inte fick ett liv som var lite lugnare, lite rakare, lite mer vanligt. När jag tänker efter, känner efter, så kommer jag ju på att mitt liv är lite förslösat på ångest, depression, humörsvängningar och svajigt humör.

Svenska: Kungen med "trädgårdsmästaren&qu...
Image via Wikipedia

Visst, jag vet ju nu, att beror på att jag är bipolär. Men ändå. Allt jag gjort går inte att sudda bort bara för att jag fått en diagnos. Det som är gjort är gjort och de människor jag sårat, de som har oroat sig för mig eller de som jag föraktfullt avvisat är fortfarande kvar i världen. Så diagnosen är ingen ursäkt, bara en förklaring.

Så jag vill också ha tacokväll på fredagar, en lugn dag på söndagen, med söndagsångest och semester med familjen i Turkiet. Men allt det där har varit och är omöjligt. Jag kommer aldrig fixa att vara hemifrån mer än några timmar, sedan dyker ångesten upp som ett brev på posten.

Men så tänker jag efter lite. Kommer på att jag lever ett gott liv i alla fall. Ett liv som passar mig och mina behov. En fin lägenhet, en underbar kvinna, otroligt fina barn, en hund och en katt. Vad mer behöver man, egentligen?

Men det gnager lite när jag pratar med vänner och bekanta som lever ordnade liv. Som dricker vin för njutningens skulle medan jag dricker vin för att bli full, som Mäster Cees skrev.

Jag lever ett fritt liv, ett där jag får läka i lugn och ro. Jag är konstnärligt och kvicktänkt.

Så avundsjukan får allt krypa tillbaka dit den hör hemma, i det allra mörkaste gömsle jag har i mig.

 

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0

1 tanke på “Avundsjuka.”

  1. Det är underbart att få vara älskad av just dig! Den finaste gåvan man kan få..
    Du är den jag vill dela resten av mitt liv med <3

Kommentarer är stängda.