Att inse när man ska vila och när man ska prestera.

Sömnen denna sömnen. Ett ständigt återkommande tema i mitt liv. Så ofantligt mycket hänger på hur den fungerar. De senaste 2 åren ungefär har den krånglat något ofantligt. Det blir inte många timmar som jag sover och när jag väl gör det så är det fullt med mardrömmar och jag vaknar med dunderångest nästan varje gång.

Att ha sömnbrist fuckar verkligen upp hela skallen. Kroppen med. tankarna blir tröga som sirap, Jag börjar prata om något men tappar tråden totalt efter en liten stund och glömmer bort vad jag började tjattra om.

Eller så är jag så övervarvad att jag bara yr omkring och petar lite här och lite där i saker och ting men inte får något vettigt gjort. Just nu är en sådan period. Trots att jag faktiskt sov gott i natt, efter en vecka med ett vidrigt ryggskott som äntligen gått över, så är jag helt skum i skallen.

14199407_10206879079470759_6282133324489741874_n

För två timmar sedan började jag stämma gitarren. jag är inte klar än. Det brukar typ ta högst 2 minuter att få den att låta perfekt, nu låter det bara plonk om allt.

Dessutom spelade jag in en video nyss, en som jag skickade ut över hela världen, och jag insåg rätt snart att jag inte hade något som helst att säga, eller snarare, jag hade tankarna klara i skallen, men ut kom bara… ja det vette faen vad det blev av det hela.

Men, jag låter den vara kvar. För det första för att påminna mig själv om att jag måste tänka efter två gånger innan jag öppnar käften, och även för att påminna mig  om att man inte hela tiden måste prestera. För så är det ju, jag har alltid kört på, hur snurrig jag än är. Det är väl en del i min personlighet kan jag tro.

Fast hade jag tänkt lite mer på det där tidigare i livet kanske jag inte hade blivit så totalt utarbetad som jag var under något år.

Kortfattat: det är inte farligt att vila.

Träffar: 1

Hur våra löften sviks och huru vi sväljer hårt.

Vi äger en Moccamaster.

En kaffebryggare vi verkligen sparade till. Den lovade dessutom 5 års garanti på alla icke rörliga delar och med möjlighet att enkelt öka garantin till 10 år. Så det kändes tryggt.

Fram tills vår gick sönder.

Då påbörjade jag följande mailkommunikation med SIBA (som var inköpsställe och därpå ingen skugga skall falla), och Moccamasters support.

Helt plötsligt försvann 5 års garanti. Jga säger inget mer. Jag klistrar bara in vår mailkonversatiton här under så får var och en avgöra.. 

Från: Bror Carlzon [mailto:bror@wobworld.se]
Skickat: den 4 augusti 2015 17:46
Till: ‘SIBA Backaplan’ <servicebut05@siba.se>
Ämne: SV: Re: Fwd: Moccamaster KB741AO
Prioritet: Hög

 

Hej.

Före vi gör något eller skickar maskinen till verkstaden vill jag bara påpeka vad Moccamaster själva lovar i sin garanti, en av anledningarna till att man köper en så pass dyr kaffekokare. Bifogade länkar är från Moccamasters egen hemsida och samma löften går att finna i otal av deras olika marknadsföringar i olika medier och offentlig reklam likaså i de bifogade dokument som medföljer kaffebryggaren vid inköp.

Livet 171
Finns det något annat sätt att tolka deras löfte:
” Vi lämnar 5 års garanti vid eventuella tekniska fel (endast vid privata inköp). En garanti som sällan kunden behöver använda, men 5 år känns ändå tryggt.”

Länkar till Moccamaster där de lovar en garanti som bland annat beskrivs som:  Samtliga bryggare är godkända av European Coffee Brewing Center levereras med 5års garanti med möjlighet till att kostnadsfritt förlänga garantin ytterligare 5år.

 

 

http://www.moccamaster.com/se/frequently-asked-questions/

 

 

http://www.moccamaster.com/se/handmade/

 

Så jag upprepar, först vill jag få reda på hur man kommer fram till att kostnaden kommer vara till en minimum av 1000 kronor innan man ens har undersökt vad som är fel på maskinen? Vet man då redan vad felet är, att garantin inte täcker det och att kostnaden kommer vara minst 1000 kronor? Om så är fallet så får väl Allmänna reklamationsnämnden avgöra hur detta egentligen kan vara möjligt.

 

 

Med vänlig hälsning

 

Bror Carlzon

Källebergsgatan 20b

51532 Viskafors

 

Mob.nr: 0707 54 05 98

http://wobworld.se

 

Från: SIBA Backaplan [mailto:servicebut05@siba.se]
Skickat: den 30 juli 2015 10:00
Till: bror@wobworld.se
Ämne: Fwd: Re: Fwd: Moccamaster KB741AO

 

Hej,

Se nedan svar från verkstan och svara på detta mail med information om du vill att vi skickar in maskinen till verkstan eller inte.

Med vänlig hälsning / Best regards,
SIBA AB, Serviceavd.
                                          
SIBA AB
P.O . Box 8865, Deltavägen 6
402 72 Göteborg
Telefon: + 46 (0) 42 20 25 65
E-mail: servicebut05@siba.se

——– Vidarebefordrat meddelande ——–

Ämne: Re: Fwd: Moccamaster KB741AO
Datum: Thu, 30 Jul 2015 09:27:13 +0200
Från: Tobias Arvidsson <tobias@assisthalmstad.se>
Till: servicebut05@siba.se

Hej

Ja visst kan vi kika på den. Det jag däremot har lite svårt att svara på är vad det kostar. Strömbrytaren är rätt självklar men felet med att vattnet inte rinner ner måste jag kika på innan jag kan svara på vad det är för fel. Men jag kan säga att kunden får vara beredd på iaf 1000kr. Är inte det ok är det ingen ide att ni skickar den. Annars är det bara att skicka ner den så kollar jag och lämnar ett pris.

Mvh Tobias

Den 2015-07-29 kl. 16:52, skrev Service .:

 

———- Vidarebefordrat meddelande ———-
Från: SIBA Backaplan <servicebut05@siba.se>
Datum: 29 juli 2015 15:51
Ämne: Moccamaster KB741AO
Till: “Service .” <service@assisthalmstad.se>

Hej,

Vi har en Moccamaster KB741AO som en kund har skickat in. Felet på denna är att vattnet inte rinner ner så det blir inget kaffe. Sen har även på/av knappen lossnat och kund vill betala för att få detta lagat. Har ni möjlighet att utföra reparationen hos er och ungefär hur mycket skulle detta kosta isåfall?

Med vänlig hälsning / Best regards,
SIBA AB, Serviceavd.
                                          
SIBA AB
P.O . Box 8865, Deltavägen 6
402 72 Göteborg
Telefon: + 46 (0) 42 20 25 65
E-mail: servicebut05@siba.se

 

 

— AV Koncept i Halmstad AB / Assist Besöksadress: Flygaregatan 25 | Postadress: 302 38 HalmstadVäxel: +46 35 172290 | Fax: +46 35 172290 E-post: tobias@assisthalmstad.se | www.assisthalmstad.se

 

 

Träffar: 0

So there You are. What took You so long?

Jag lever.

Jag lovar. Det är inte det att jag tagit en paus med skrivandet. Det lilla kluddret i anteckningsböckerna pågår ständigt och det som jag skriver ner där vet jag kommer bli bloggämnen. Jag tänker mycket. Resonerar med mig själv men även mycket med Den Helande Maria som har en barnatro med sig i livet och vi väver mattor av politik, musik, filmer, böcker, bloggar, hunden, katten, städa lägenhteten, religion, pengar och vad vi egentligen vill ha ut av livet.

Sen gömmer jag mig rätt ofta. Låser in mig i nått rum. Eller tar promenader med hunden och bara strosar. Men vi har alla tre, Dipp, jag och Den Helande Maria kan få lite ro. Men den är vår och ingen annan.

WobWorld 016 - Kopia

Sen, min hälsa, min fysiska hälsa, protesterar allt mer för varje dag. Problem med att kasta urin, svå¨righeter att köra hela matchen i andra änden. Gas i magen, hjärtklappning, ständig hunger och då på socker.

Pengar. Säger bara pengar. Nästa månad är jag utskriven igen. Rakt ner i stupet. Men, det borde vara sista gågen. Sen ger de upp mig om jag fattat allt rätt. Eller, ger upp, det var fel ord, de inser vad jag redan visste, mina diagnoser är kroniska och jag kommer aldrig mer kunna jobba mer. Inte på det riktiga sättet.

Jag berättade ju tidigare om katetern och allt så det hoppar vi över., Det är ok än så länge.

Min äldsta son har börjat skapa lite små trudelutter på gitarr tillsammans. Det är det roligaste jag gjort sen Kalle Shewens dag.

Nu är jag trött. Den Helande Maria är på psyk som vanligt. En stund för både hon och mig att pusta ut. Det borde inte fungera så, men när hon är inlagd kan jag slappna av lite. Hon har tillsyns och larm och en trygg lugn atmosfär. Medan jag kan slappna av, slipper gå och oroa sig.

Men sedan efter tre dagar får det fara nog för mig :-) Då har jag varit ensam länge nog.

Tja. Att summera vad som hänt är rätt onödigt faktiskt. SÅ, vi börjar om med allt i början. Fresh start.

Eders otrogne? bloggare Sir. Winston O’Boogie.

Träffar: 1