Ballad of a thin man.

2012-06-21

15:33:25


Väntar på bussen, väntar på livet.

Solen skiner därute. Det är varmt och ovant. Jag lämnar jackan på sin krok i hallen. Den får hänga där tills det blir sådär kallt igen. Under tiden ska jag gå omkring i skjorta och njuta av solen, den där jag sade var ovan att känna.

Français : Pommiers formés selon la méthode Solen.
Français : Pommiers formés selon la méthode Solen. (Photo credit: Wikipedia)

Jag har gått ner en faslig massa den sista tiden. Vad det beror på vet jag inte. Fel, det klart jag vet. Äter man inte går man ner i vikt. Det är ju inte svårare än så. Men att äta känns som överkurs just nu. Det får vänta till … senare. Det är rätt så trivsamt att inte vara smällfet, bara fet.

Dessutom, det passar ju bra nu till sommaren. Svårt att dölja så länge jackan hänger där den gör. Kanske skulle jag sluta äta överhuvudtaget? Det går ju rätt enkelt nu märker jag. Hungern lyser med sin frånvaro. Det är ledsamt att äta ensam. Även fast man som jag inte kan äta bland folk.

Jag fortsätter väl att vänta på buss och liv.

Enhanced by Zemanta

3 tankar på “Ballad of a thin man.”

  1. Fast den där ätstörningen har jag nog haft i många år tror jag. Mat som tröst, mat som ersättning för alkohol. Mat som belöning och mat som segerpris. Jag tror, inte för att jag vet, men att det där ohälsosamma förhållandet till mat hänger ihop med alkoholismen. Samma nerver, samma kopplingar, elektricitet och samma kemi liksom.

    Jag brukar säga att jag är en bulemiker som inte kräks :-) Men som sagt, man samlar på sig diagnoser. Kanske kan man få ett diplom till slut :-)

    • Ja, om man sedan ser ätstörningar som en form av missbruk så blir det ju ännu starkare kopplingar. Jag har ett matmissbruk, det är ju inga tvivel om den saken, sen att det har ett så fint ord som bulimia nervosa är ju bara ett plus ;) Nu när du säger det så har jag för mig att vi diskuterat det förut, att du kanske har en ätstörning. Tror jag, men det var nog ganska länge sedan.

  2. Bra idé, lägg till en ätstörning i diagnossamlingen vettja ;) Nä men alltså, jag vet vad du menar. Varför äta om man ändå inte är hungrig liksom? Ett måste som kan vara skönt att slippa ibland, och dessutom spar man pengar samt slipper gå ut och svettas för att ta sig till affären. Win-win situation, eller bara ett enkelt win kanske. Att vara bulimiker är mer win-win, det tjänar ju både jag och mataffärerna på, eller vänta här nu… äsch inget går visst ihop riktigt i min hjärna idag.

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: