Bara en jävla rubrik.

Det vore nog läge att sluta upp med att jaga mig själv.

För hur ska jag hinna i fatt? Jag är som en hund som jagar sin svans, det är lönlöst att få fast det jag söker, dessutom, jag har ju likt den där hunden, redan det jag så desperat jagar.

Den Helande Maria säger att jag gnyr eller skrattar eller sparkar och slår i väggar och luften när jag sover. Jag vet ju inte så noga själv, förutom att jag är dödligt trött när jag vaknar. Det gör mig rädd för att sova samtidigt som jag älskar varje sekund av sömn, god eller dålig. Man funkar inte alltid som man borde.

Kanske blir jag snart hel.

Det var länge sedan jag var en nattuggla. Det där övergav jag när jag fick bra medicin och det är en lisa för själen att vakna på morgonen och finna att dagen ligger framför mig och inte bakom. Bra mediciner och att ha slutat dricka, det har gjort susen. Ibland fungerar det däremot inte att sova hur jag än försöker, jag drar i mig maxdos av alla piller jag har för att kemiskt söva mig. Men när jag vaknar är jag lika trött som vanligt och har dessutom lika ont i händerna och huvudet efter att ha slagits med livet hela natten.

Idag är en bra dag. Jag har sovit gott, vaknat på rätt sätt och kanske kommer mina inneboende monster inte fram ens för en minut på hela dagen. Hoppet överger mig inte, inte längre. det är länge sedan allt kändes tomt och slut och hopplöst. Den eggen har jag redan dansat färdigt på. Nu är det andra tider, jag vårdar livet. Gör mitt bästa för att bryta gamla mönster, ändra på ovälkomna sätt att handskas med livet på. Det är inte lätt, jag lovar. Men jag måste ju.

Något jag måste göra för att få nytt människovärde är att överge ordet “men”, det som hela tiden får mig att vela mellan svart eller vitt. Men jag är inte där än.

 

Träffar: 0