Bara en rubrik.

Mitt liv nu är jordgubbar och frukostar. Få sovmorgon och att köpa en ny lampa till vardagsrummets fönster. Ljudet av hunden som sover och tyst, tyst andas. Det är kaffe och ord och cigaretter som sakta ryker slut i fyllda askkoppar. Vatten över ryggen och doften av en främmande tandkräm i badrummet. Pengabekymmer som botas med älskog och att kunna somna tillfreds.

Det är tider och stunder och ögonblick och funderingar. En pläd som ligger slängd över en stol, nya tröjor som fångar min blick när jag är på väg till köket. Nya tankar på nya färger. Nya tankar på nya tider. En ny tid.

Mitt i allt det där jordgubbiga finner jag mig själv och en kvinna och vår hund och drömmar om ett annat sätt att leva på. Allt som sker kommer fortsätta i evig tid, i evinnerlig kärlek.

Men jag är krass. Ibland tvivlar jag på mitt egna förstånd. Kanske är allt en dröm, där jag kommer vakna svettvåt och trött och sedan vakna ur även den drömmen. Jag vet inte. Den tid när jag var tvärsäker på något är för länge sedan försvunnen. Den gick upp i atomer och försvann precis som de flesta tankarna gjorde när tiden malt ner dem. Men tiden är kvar och jag har inte försvunnit än.

Så livet går vidare.

Hits: 0

1 tanke på “Bara en rubrik.”

  1. Allt är inte en dröm. I så fall drömmer jag också. Vi drömmer varandras drömmar.

    Om framtiden och förtränger det mörka förflutna, om det går.

    Men vi förstår varandra bättre än vad jag trodde var möjligt att göra med en annan människa.

    Kanske allt ändå är en dröm. I så fall vill jag aldrig vakna.

     

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: