Bara en sån dag. Sån.

logo
Image via Wikipedia

Jaha, det en sån dag. När lägenheten är sunkig, man inte har några rena kläder kvar, när man borde byta sängkläder, det regnar och Elfsborg dessutom förlorar. Sådana dagar klarar jag mig utan. Däremot är närvaron av sådana dagar ett enda elände.

Jag tröstar mig med chips, dipp och cola. Orkar inte ens röka. Stänger dörren till sovrummet, blundar för den röra som är mitt vardagsrum, låtsas att Elfsborg vann. Regnet kan jag inte göra så mycket år så det lämnar jag åt sitt eget öde.

Det är sådär att tanken på att skjuta upp dagens göromål rullar runt i skallen på mig. Min adhd-hjärna klarar ändå inte av att planera det där. Det blir som det blir liksom. Så jag tar espresso till. Känner hur koffeinet rusar runt i blodet på mig. Pulsen blir allt snabbare. Själv är jag bara långsam och seg.

Jag försöker hålla ett öga på vad som händer i landet och världen genom nätet men fan, orka liksom. Det är ju bara elände, mord, krig, svält, och Hugh Hefner överallt. Det gör mig uppbragt och blå, det får mig att vilja fly från planeten. Vi är ju fasen tokiga, vi människor. Överallt vi går blir det elände i våra fotspår.

Kanske borde man blunda varje dag. Sluta titta efter nyheter. Stänga av internet-abonnemanget och slå ner sina bopålar i en grotta någonstans. Men inte ens det orkar man. Bara sitta och gnälla över att man är på nätet, på nätet. Så dumt. Så märkligt. Så.

Det är väl bara att strunta tänka alla dessa skumma tankar, dra fram dammsugaren och börja reda ut i alla fall några delar av livet.

 

Det är dags att fylla skottkärran med alla mina dumheter.

 

 

Enhanced by Zemanta

Hits: 0