Bara en simpel genomgång av mina morgonrutiner.

Idag blir en bra dag, det känns i varenda synaps i min hjärna, varje cell i min kropp. Att vakna pigg är en välsignelse som jag sällan fått ta del av. Men nu för tiden vaknar jag med glädje över att ha en dag framför mig. De har börjat fyllas med glädje och goda ting, mina dagar.

Solen skiner in genom mina smutsiga fönster och hunden ligger kvar i sängen. Hon är lika morgontrött som jag en gång var. katten sitter och äter uppe på diskmaskinen. Hon får ha sin matskål där eftersom hunden annars stjäl hennes mat utan att ens få det alla minsta dåliga samvete.

Det är långredag idag. Något som endast uppfattas som en ledig dag för de flesta. Men min mor berättar hur de inte ens fick knyta skorna på långfredagen för sin deras moromor, alltså min gammalmormor. Hon var som många Ingermanländare djupt religiös och tog verkligen det där på allvar. Förresten, det heter just IngeRmanländare, inte Ingenmanland som många säger. Eller, de fåtal som ens känner till att det funnits ett land som heter Ingermanland. Där jag stammar på min mors sida.

Själv är jag så oreligiös man kan vara. Eller ska vi säga okyrklig istället. Jag förstår inte hur en religion som pratar så mycket om godhet så ofta krigar och dödar i guds namn. Men så förstår jag mig inte på krig överhuvudtaget.

Så jag kommer åka ut tll en mycket god vän och hjölpa henne göra iordning huset och gården inför utflyttningen. Det är sådant som bereder mig glädje. Att spela roll, att göra skillnad. Det är väl samma drivkraft som får oss alla att avancera i livet. Önskan om det goda.

Men först ska jag dricka kaffe och röka och fortsätta läsa gårdagens extratjocka tidningar och bara njuta av morgonfriden. Leva ett gott liv efter att levt en usel tillvaro utan hopp och utan glädje och utan mening.

Jag har sagt det förut, men livet är gott. För mig. Men det finns så många som lider helvetets alla kval även i vårt land. Att stötta de personerna är det finaste en människa kan göra. Att inte döma utan stötta. Även som det gäller så enkla saker som att sitta på bussen bredvid en nedgången person.

Låt påsken vara en fridens tid och godhetens fackla.

 

En enkel sak som ger mig glädje, ett cigarettetui med en av de allra bästa bilderna på Elvis som jag vet. En sådan simpel sak gör mig glad!

 

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 1