Bara smått om det lilla föredrag jag slipar på.

Som många kanske vet vid det här laget planerar jag att sy ihop ett föredrag som helt enkelt har avstamp från mitt eget liv.

Det är inte det jag tycker mitt eget liv så fasligt intressant eller att det skulle vara fascinerade på något sätt. Jag tänker inte på att  presentera mig som någon som lider av psykisk ohälsa, missbruk och som nu börjar om med livet efter många år vid sidan,

Jag vill berätta min historia rakt upp och ner, förklara en del termer jag använder, men det ska inte vara krångligt, inget upprabblade av diagnoser eller hur jag halkat omkring i vårdapparaten (nej, där ljög jag lite, för det kommer jag in på lite bara för att försöka förklara hur livet kan se ut för någon som mig).

Vi är så många. Men vi börjar höras. Kanske kan vi få bilden av oss att förändras, kanske kan vi som är i klistret men som står raka upp och berättar om oss själva inspirera andra att göra det samma, kanske kan vi inspirera till att man pratar mer om sådant här på arbetsplatser, i idrottsklubben eller i bastugänget, i skolan.

Jag ska göra mitt bästa. Än så länge har jag bara hållit ett föredrag och det gick väl hyggligt. Men jag gjorde tusen rookiemisstag så jag har mycket att lära. Men det ska nog bli bra när jag är klar. För prata är ju fan det jag är bäst på. Så varför inte göra det man kan.

Här nere ser ni en liten minisnutt av det första föredrag jag höll.

Träffar: 0