Barrel of a gun.

Oneliners på Twitter, oändlig längtan till nästa års sommar. Lite svart skjorta, kängor, osäker frisyr, luggen vill inte bestämma sig. Skogspromenader, pengar på kontot. Depeche Mode och Kent. Långa Level, LD-snus. Stargate Atlantis och The Big Bang theroy. Kaffe med vaniljsocker och mjölk. Försök till fasta tider.

Det är lite så jag lever mitt liv just nu. Spridda händelser och försök att läsa böcker. Charles Bukowski, en biografi om Olof Palme och Kalle Anka-pockets. Noll stabilitet i humöret, försök att komma ihåg att ta mediciner på rätt tid. Misslyckas med det. Doser och tider försvinner från mitt minne.

Tre månader kvar. Sedan, 24 dagar före julafton, då är det dags. För osäkerheten att dundra in. För, hur det nu än är med skallen min som det är nu, så vet jag vad jag har. Sedan … faen vet. Frågan är, ska jag förbereda mig eller förtränga? Vad mår jag bäst av? Vad mår Den Helande Maria, mina barn, min mor, djuren bäst av? Sömnen är sporadisk. Förrädisk. Vakna pigg eller förstörd? Inte vet jag, allt blir en överraskning. Grattis, du har vunnit en värdelös natt. Tack livet.

Men idag ska jag köpa bok. Andra delen av ”Borås stadsbebyggelse”. Ögon och hjärngodis för en historienörd som mig. En bok om svunna tider och hur de hänger ihop med dagen som är idag. En stunds, många stunders, flykt. Jag är en sådan som gärna flyr. Hela mitt liv synes mig vara en enda lång flykt. Från vad vet jag inte, det har slutat spela roll, bara jag får springa.

Jag umgås med planer på att tälta en natt ute i djupa skogen, bara jag och hunden och allt mörker som en natt bland granar kan erbjuda. Det är väl en frihetsgrej kan jag tro. Skogen spelar en allt större roll för mig. Där ute blir livet ett enda stort pojkboksäventyr igen. Nya stigar, nya tankar. Mossa och granar och grenar. Hunden som skuttar och springer. Jag som svettas och njuter.

Om det är ålder eller vansinne eller bara ren desperation som ligger bakom min nyfunna längtan ut i naturen spelar skrutt roll. Vem bryr sig om varför man helt plötsligt finner Brahms njutbart, det låter bra, räcker inte det?

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.