Biverkan av mina mediciner mot min bipolaritet.

11:55:29

 


Är det verkligen värt det?

 

Jag undrar, ska jag leva så här? Jag har snart en enda trasselsudd av mediciner, de gör att jag funkar, att jag inte dör lite för varje steg jag tar. Några är för sömnen, en del för att undvika depressioner, en del för att stabilisera mina skenande tankar och känslor, en del för att helt enkelt få mig att vara en fungerade varelse.

För en stund sedan skulle jag klä bordsskivan på balkongbordet med genomskinlig plast. Låter kanske lite kitsch  men det är bara så länge tills jag har oljat in träet. Tanken var/är att jag skulle häfta fast plasten på undersidan med en häftapparat, men jag kan för mitt liv inte förstå hur jag ska fylla på med häftklammer. Jag får det bara inte att fungera. Jag vänder och vrider och tittar och funderar men det blir bara tomt i skallen. Något som ett barn skulle fixa blir jag bara sittande inför.

Gång på gång under dagen letar jag efter något. ibland håller jag till och med saken i handen och är tvungen att lägga ner den medan jag flyttar på saker på ett bord och ändå inte hitta fanskapet.

Tro mig, du vill inte byta. Men om jag inte äter de där läkemedlen funkar jag ju inte. Då måhända har jag ett bra minne och är en klippa på att organisera, när jag är uppåt alltså. Men jag kan ta katastrofala och farliga och dumma beslut när jag är i det läget av det bipolära och när jag är deprimerad funkar jag inte alls, då bara raserar allt kring mig och kvar finns bara svarta tankar. Så än så länge är jag mer än glad över att slippa allt sådant med hjälp av små piller som kilar runt i hjärnan och själen på mig och dödar allt som är i överflöd, uppåt eller neråt

Men hur fan ska jag finna vägar att gå när jag har de där biverkningarna? Vet du?

 

Enhanced by Zemanta

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.