Blåsor och blommande hud.

2012-01-22

22:12:35


Det var enklare förr.

Nu är det inte ungdomen jag tänker på. För min sådan var bara ett enda stort nervkras. Osäkerhet och starka känslor och ilska och överdriva gester. Nej, det är inte den jag tänker på.

Men de där åren, de som nyss gick, då jag inte tänkte på så mycket mer än min egen överlevnad. Det är inga år jag önskar tillbaka, inte alls. Men på något skruvat sätt var det ibland lättare att bara leva utan liv.

Nu är det Den Helande Maria som går sönder gång på gång, jag kan bara stillatigande titta på. Försöka stödja, även fast jag är mjuk som en vidja i balansen. Jag är ingen att stödja sig på. Men jag försöker.

Liten kurva
Image via Wikipedia

Så i kväll åkte hon än en gång iväg i amublans. Hemifrån, söndertrasad hy, allergisk mot något. Eller så är det jag som har smittat henne med något virus eller bakterie, jag som vägrade gå till läkare nu när jag var förkyld. Det kanske är mitt fel och det känns ju sådär kan jag tycka.

Ibland undrar jag om jag verkligen är utan empati. Kan jag inte bry mig om någon annan än mig själv? Se bara på den här texten. Det är hon som lider, men jag skriver bara om hur synd det är om mig som lider med henne. Helt plötsligt är det mig som det är mest synd om. Fan vilken vidrig inställning till världen.

Så nu väntar jag, hunden och katten på att hon ska komma hem igen. Vi vandrar om varandra, lite vilsna i livet när h0n inte är här, vår genensamma nämnare. 

Själv har jag en förfärlig hosta igen. Gårnatten spenderades i soffan framför tvn. Varje gång jag försökte lägga mig så hostade jag sönder mig. Jag måste sluta röka. Det går väl att raljera om det, som jag gjort. Gör. Jag kan utmåla mig som egensinnig och som världens största och värsta rökare. Men det är väl klart att jag inser att det är en lek med döden. 

Häromdagen var jag inne på apoteket och frågade lite försiktigt om rökavvänjning. De verkade bestörta när jag berättade om hur mycket jag röker. Plus snusandet.

Men det är en senare fråga. Än så länge så röker jag så mycket jag hinner. Kanske tröstar det mig lite, att liksom känna mig levande genom att göra så mycket jag vågar för att söka döden. Korkat, jag vet.

I morgon ska jag söka läkare för hostan, för känslan av att vara förkyld. Jag har lovat Maria det. Har man varit sjuk sedan jul så är det väl bara att göra det varje tänkande människa gjort för några veckor sedan. Inse att något är fel, gå till läkaren och kanske få lite hostmedicin och en koll av infektionsvärden.

Men skit i det. Nu ska jag städa i ordning i väntan på Den Helande Maria, hon som helar mig men hela tiden har en hälsa som är bräcklig som ett getingbo från förra sommaren.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0

1 tanke på “Blåsor och blommande hud.”

  1. Nu jävlar har vi haft det tufft, riktigt tufft och nu måste det vända.
    Anklaga inte dig själv för det faktum att du kanske är den som smittat mig, men det kan lika gärna vara någon av alla hostande på bussen.

    Nu ska det vända, vi slänger ciggen, tar vara på livet och varandra.

    Jag är tacksam att få vara en del i ditt liv, jag älskar dig så kopiöst mycket!

Kommentarer är stängda.