Brister inom psykiatrin i Borås som äventyrar patienters liv.

Min älskade hustru, den Helande Maria, ligger ju för tillfället inlagd på psyk för vård och stöttning och vila

Och ärligt talat, för att jag inte vågar ha henne hemma som det ser ut nu. Hennes självskadetankar och suicidtankar är för starka och jag är inte stark nog att klara av det där på egen hand. Jag är livrädd för att lämna henne ensam ens när hon är på toaletten.

Jag kan inte sova för hon är uppe flera gånger om nätterna eftersom hon har så dålig sömnkvalitet. Detta handlar inte om mig eller att jag söker sympati. Jag bara berättar hur det är. Hon är sjuk, just nu väldigt sjuk, efter att hon fick reda på att hon inte kommer få gå vidare i någon terapi för “att hon inte är redo för det” och att “hon själv måste öva sig på att hantera sin ångest” och de dessutom tar bort den enda medicinen som hon får någon timmas ro, har jag sett henne rasa och det fort.

mobilen432

Vid det här laget känner jag min fru, vi är som två puzzelbitar som passar varandra perfekt, vi behöver inte alltid berätta hela meningen på det vi säger, för den andre förstår redan vad man ska säga. Vi kan sitta i köket i timmar och prata, eller gå ut med hunden tillsammans och njuta av naturen och ha väldigt stimulerande samtal.

Hon är klok, hon är vacker, hon är känslig, hon har den vackraste själv jag någonsin träffat på. jag älskar henne så förtvivlat, men jag ser även genom hennes mask, den hon tar på sig för att skydda sig själv. Men jag ser henne och jag ser hur hon lider, hon känner sig sviken av vården och det med rätta.

Så, efter att både jag och flera av hennes vänner tjatade så åkte hon till psykakuten och blev inlagd med en gång.

Men sedan började problemen. Hon ska ha tillsyn varje kvart men de kanske kikar in en gång varannan timma, hon får inte gå ut utan personal, inte ens med mig, men helt plötsligt gick personalen in och kvar står min hustru ensam kvar. Med alla sina sucidtankar. Hon kunde lika gärna sprungit iväg och tagit sitt eget liv.

Hon har fått dubbla medicindoser, för någon hade glömt att signera.

Det är inget som går att tänka bort, inget man kan vifta bort. Det är mycket allvarliga avvikelser där man minst en gång äventyrat hennes liv.

Så jag ringde till avdelningen och fick prata med en väldigt sympatisk sjuksköterska som lyssnade till mig, gav mig viss information. Men det hjälper ju inte. Det som har skett har skett och det FÅR inte ske.

Så, nu har jag skickat ett mail som lyder som såhär:


 

Till den det berör.

 

Min hustru är för tillfället inlagd hos er på avd 3 och det har skett minst 3 allvarliga avvikelser under den tid hos varit inlagd hos er än så länge. Jag var ikväll 2015-01-12 ca 18.30 i kontakt med ansvarig ssk och hon hade ett väldigt bra bemötande, lyssnade och tog till sig det jag sade och hade vissa svar på mina tankar. Men som helhet brister något väldigt kraftigt.

Om det är underbemanning, en felaktig kultur som viss personal har fastnat i, dålig rapportering, inkompetent eller rent olämplig personal, ren nonchalans eller bristande arbetsledning är något som egentligen inte spelar någon roll för mig som, anhörig eller min hustru som patient, faktum kvarstår, minst 3 allvarliga avvikelser har skett varav ett mycket väl skulle kunna slutat med min hustrus död för egen hand.

Detta är mycket allvarligt och jag ser som både anhörig, privatperson och som leg. Sjuksköterska på detta med största allvar och oro. Jag kommer oavsett gå vidare med detta, även efter samtal med chefen för aktuell avdelning. Men jag vill först diskutera saken med henne. Det handlar inte om enstaka personer tror jag. Men det är bara en känsla jag har som kan vara långt ifrån sanningen.

 

Jag vill alltså att Vårdenhetschef Ann Husberg meddelas om detta och att mailet vidarebefordras till henne personligen och att hon kontaktar mig å det snarast. Det bästa vore att direkt boka ett möte som i morgon, onsdag eller torsdag, men ju tidigare desto bättre.

 Jag träffas på mobil nr: ********, svarar jag inte direkt går det bra att lämna namn, ämne och telefonnummer så ringer jag upp.

Ni når mig även på mailadressen *******

 Jag ser fram mot en kontakt i morgon tisdag

 Med vänlig hälsning

 Bror Carlzon

 Källebergsgatan 20b

51532 Viskafors


 

För nu är jag både förbannad, utmattad, själv sjuk och dessutom livrädd för min hustrus säkerhet.

 

Träffar: 1