Busschaufför ett skitjobb?

Att vara busschaufför verkar vara ett riktigtskitjobb. I bastun på badhuset satt trenne sådana och pratade med varandra om sina jobb. Det var historier om folk som stör genom att gapa i bussen, berusade männskor som vägrar betala och hot om våld. Speciellt helger verkar vara ett evigt slit. Den ena av herrarna som alla tre var av utländsk härkomst, det är bara de som är beredda att ta såna skitjobb misstänker jag, hade fått en femkrona slängd hårt i ansiktet av en som inte ville betala för färden.


 Själv har jag några busschauförer i släkten även om ingen av de två kör stadsbussar längre. Min ena kusin har övergått till långförder till Tyskland och liknanden och min andra kusin är numera en sån som man kör upp för körkort med, vad nu en sån kan tänkas kallas. Men de har båda två kört stadsbuss vilket var bra när man var yngre eftersom man då fick åka gratis buss.


Man vet ju själv hur det kan vara på bussen en lördagskväll. Inte för allt smör i Småland skulle jag vilja vara förare av ett sådant fordon i det läget med alla askalasfulla människor, spyor och småbråk som blossar upp.


Nä, de behövde verkligen den ro man finner i en bastu de där tre männen. Stackarna.

Hits: 0

1 tanke på “Busschaufför ett skitjobb?”

  1. Ja dina iaktagelser
    är sanna…De har ju stort ansvar oxå med så många människor i bussen samtidigt..De borde få bättre betalt punkt slut…/Bless:-)

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: