Byggd på lösan sand.

2012-02-17

12:55:13


Såsom vädret.

Tänk att det aldrig ska gå att få ordning på känslorna. Toppar och dalar studsar runt i mig, som en egen liten värld. Det finns visst inga mediciner som kan få ordning på det där. Man talar om Litium  och jag säger, nej! Någon hejd på skojeriet får det väl ändå finnas? Då lever jag hellre med en tillvaro som är som ett stormande hav. Visst är mitt blod ren kemi nu för tiden. Men nu räcker det. Jag har fullt upp med att peta i mig de piller jag redan har. För tusan, jag blir ju mätt på morgondosen. Behövs ingen frukost med magen full av tabletter.

Svenska: Inskription på Gustav Vasas grav i Up...
Image via Wikipedia

Det är inte det att jag inte är tacksam för den ovärderliga hjälp jag får av läkemedlen. Jag inser ju att jag inte skulle ha en chans i helvete att överleva utan de där medicinerna. Jag kunde försöka rätta ut mig själv tills helvetet fryser utan att lyckas på egen hand. Men ändå, litium känns som ett steg över min gräns.

Då är man ju tokig på riktigt.

Ändå är det ju bara mina fördomar som spökar när jag tänker på det där. Precis som andras förbannade dito hela tiden får människor att döma mig som oduglig för att jag tar mediciner mot spökena inuti mig. Så, kanske ändå. Ett liv utan känslostormar som hela tiden rör sig mellan ytterligheter fram och tillbaka helt utan rim eller reson vore trevligt. För mig och för de runt omkring mig.

Äh, det där är för svårt för mig att reda ut så här på en fredagseftermiddag. Jag skjuter upp alla tankar på sådant elände och försöker ta tag i dagen istället. Jag har mail att skriva, en lägenhet att städa, en hund att rasta, en kvinna att prata med och en sol att njuta av.

För idag kan jag göra allt det där. Det är förunderligt vackert för mig att ha sådana dagar, att de dagarna till och med dyker upp allt oftare och att jag kan bryta de dagarna när jag är på någon sorts botten mot de vackra.

Leva livet!

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0