Dagen har börjat.

Hunden sover.

Hon ligger bredvid mig i soffan, följer mig med blicken när jag går ut i köket för att röka en fimp. När jag kommer tillbaka sover hon som ett oskyldigt barn. Kikar med ena ögat på mig för att sedan sluta det igen och sova.

Egentligen vill jag nog sova jag med. Men det gör sig inte. Jag har saker att göra. Det är dags för månadens provtagning på lasarettet. Det var ett tag sedan så nu måste det ske. Jag måste klä mig, borsta tänder och hår, ge mig ut till bussen. Man kan bara ta prover fram till 11:00 så det gäller att inte dra fötterna efter sig för mycket.

Nu för tiden är jag lugn när de drar mitt blod. De senaste åren har jag varit lugn, för jag vet ju att proverna kommer vara bra. Alla värden ligger som de ska. Levern mår finfint och njurarna mår även de toppen. Tiden när de svajade omkring efter alla öl jag druckit är över. Det gäller bara att hålla det så i fortsättningen med.

Jag blev ju av med körkortet efter att ha kört moped berusad. Polisen sade att det inte hade funnits något att anmärka på min körning, men likt förbannat var jag berusad. Så det var bara att lämna ifrån sig körkortet och sedan dess har hela saken fått vara. Det kostar en tusenlapp att ansöka igen och det har fått vänta, men jag har lovat mig själv att ta tillbaka körkortet under 2014. De kommer begära att jag lämnar prover i ett halvår kan jag tro. Men som sagt, jag är inte orolig för den delen.

ghost

(OBS, jag skulle aldrig, inte ens i mina sämsta dagar, köra bil full. Inte ens dagen efter jag hade druckit körde jag bil. Var tvungen att nämna det känner jag.)

Jag lever ett helt annan liv nu än då när det gick åt helvete med körkortet. Jag var ute på tripp långt utanför livets trygghet. Tanken var ju att jag ändå inte hade någon framtid, så varför ens försöka andas. Vilken tur att allt ordnade sig. Nu är livet gott. Jag har det bra, bättre än jag förtjänar.

En kvinna som älskar mig för den jag är. En hund, en katt, mina barn och min mor. Inte nödvändigtvis i den ordningen, men de är alla med mig i mitt hjärta vart jag än går. Här finns ingen tid eller lust att förstöra mig själv längre. Jag vill vara så hel jag kan för dem. Finnas till för dem.

Nu har hunden vaknat. Tittar på mig, berättar för mig med ögonen att hon vill jag ska göra något kul, inte sitta här och skriva bara. Så, jag går och tar på mig kläderna.

Dagen har börjat.

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.