De säger vi är ansvarslösa med våra pengar.

Många tycker vi är ansvarslösa med våra pengar och att vi slösar och sedan tigger pengar.

Men jag ser det verkligen inte så.

Jag måste säga att jag tycker vi tar rätt bra ansvar för de 10000 vi har att röra oss med varje månad. Vi betalar hyra, el, internet, telefonerna i tid, vi köper våra busskort som går på 800 varje månad, vi betalar våra försäkringar både för lägenheten och hunden, vi köper så billig mat vi kan, våra cigaretter får vi från morsan som av någon märklig anledning tycker det är viktigt att ha, hon är av den gamla stammen, vi har ingen bil, vi köper våra kläder på Emmaus.

vi går aldrig på kaffe eller hamburgerbarer, förutom när vi unnar oss en pizza eller en måltid på MAX en gång i månaden, vi köper så billiga hygienartiklar vi kan, likadant med städartiklar, visst, vi dricker nog för mycket kaffe men det är just en sådan sak som jag tycker vi kan få unna oss. Jag vet att det är svårt att förstå, för jag tycker det är svårt att förklara på ett riktigt sätt.

Vi reser aldrig någonstans, inte ens till Marias mamma eller far, eller mina släktigar i Trollhättan, vi går aldrig på krogen, vi kan däremot dela på en flaska vin någon gång i månaden, vi lever mycket på gåvor och jag lovar, vi är in till döden tacksamma för det. Utan dem skulle vi vara både bostadslösa och slut som människor, våra mödrar stöttar oss med pengar och saker mer än de egentligen själva har råd med. Jag kan inte ge mina barn speciellt mycket, inte ens till jul eller på deras födelsedagar.

Vi gör upp en budget för varje månad. Men den spricker varje månad. Alltid är det någon ofärväntat som dyker upp, den här månaden var det tvättmaskinen som gått sönder och där vi ska betala 800 kronor för reparationen. Vi gör så gott vi kan, vi slösar inte på en krona, vi unnar oss som sagt väldigt lite, men lite blir det varje månad, en mjukglass som det var i somras. Men vi lever på att suga på ramarna och jag lovar, det suger ordentligt. Tro mig.

Skulle jag kunna skulle jag börja arbeta i morgon. Jag har kvar min anställning och förlorar ca 15000 varje månad på att vara sjuk, hade jag följt med i löneutvecklingen i min yrkeskår sjuksköterskor inom kommunen så förlorar jag ca 20 papp varje månad, ut alltså. Så kunde jag skulle jag så klart arbeta. Jag var enhetschef i några år, där var lönen änu bättre.

Men jag kan verkligen inte sköta ett jobb nu. Så på det här sättet ser det ut och som sagt, det suger.

Träffar: 0

2 tankar på “De säger vi är ansvarslösa med våra pengar.”

  1. Men! Varför ska du behöva förklara dig!!!Jag har inga problem med er och pengar!:-) jag lägger mina pengar på bensin! Fika! Loppisar! Jag prioriterar! Man lägger pengar på vad man själv vill! En del lägger pengar på dyra kläder! Smink! Sprit! Det sliter väl jag i! Jag klipper mig själv! Jag motionerar i skogen gratis! Jag köper inga dyra kläder! Så då gör jag i stället det jag gillar! Bry er inte om vad andra tycker!!!!

Kommentarer är stängda.