Den allra mjukaste morgonen.

2011-12-05

06:43:13


Det känns som om hela världen sover.

Allt är tyst, förutom musiken jag spelar, allt är mörkt. Lätta snusningar från hunden. Svaga punkter av ljuset från lampor i de kringliggande husen. Jag gäspar och funderar för några sekunder på att lägga mig igen. Men det är underbart att få den där lilla stunden på morgonen. Kaffe, en cigarett, morgontidningen. Müsli i en skål. Brödsmulor på skärbrädan och Viskan alldeles svart utanför köksfönstret.

Borås, Viskan
Image by Anja Jonsson via Flickr

Jag är nog frisk nu. Tror jag. Den där tunga, värkande, eländiga känslan i kroppen har vikt undan. Bereden plats för hälsan, tänker jag. Tankar på vad jag ska göra idag. Men jag finner inget som faller in, som passar, i dagen. Ska försöka läsa lite, städa, om det nu finns något att städa. Allt är redan rent, alla saker som jag skulle skruva på plats är redan fast. Jag vill väcka kvinnan, för att få höra hennes sömndruckna röst, se de lite morgontjuriga ögonen. Känna värmen. Men hon får sova. Så klart får hon sova. Hon behöver det och jag klarar mig några timmar på egen hand.

Det finns ingen rim, ingen reson, i min dygnsrytm. Den svajar och balanserar alltid på randen till galenskap. Nu vaknade jag 4 och kunde för mitt liv inte ligga kvar. Andra dagar vaknar jag aldrig överhuvud taget. Lägger mig när andan faller på, aldrig senare än 23. Jag som satt uppe alla nätter, vred mig i sängen i fruktlösa försök att finna ro. Nu somnar jag på tre minuter. Hinner bara tänka tanken att jag inte kommer kunna somna innan jag somnar.

Nu återstår mer kaffe, mer cigg, mer tidning. Mer dusch, mer ut med hunden, mer liv.

Allt en man behöver har jag här.

Enhanced by Zemanta

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.