Om resan in i mig själv. Det kallas självrannsakan.

Nämnde jag den eviga resan?

Jag har för mig att jag låtit den slinka förbi då och då, bland alla andra lögner här i min egen värld. Sagan om resan in mot min egen själs kärna.

Kanske är det inget du bryr dig om. Du behöver verkligen inte fundera på det hela. Troligen skulle du bara slösa med viktig tid som du behöver till viktiga saker.

För mig själv däremot tar den allt för mycket av min tid och mina krafter för att jag skall kunna strunta i att fundera på den. Vissa timmar tror jag att minuterna på väg aldrig kommer upphöra, andra dagar skakar jag av skräck för att de kommer ta slut alldeles strax. Som vanligt aldrig nöjd.

Bussar, tåg, trånga bilar och stekhet asfalt mil efter mil. Enorma avstånd för varje sekund. Eoner av förbi-blixtrande kilometer susar förbi utanför stängda fönster. Ibland öppnar någon vänlig medpassagerare ett eller två av de där fönstren, släpper in svalka och ljud från världen. Självrannsakan som yrke.

Motorcykel
Hjulen pekar framåt. Som verktyg för resan.

Själv är jag alldeles för lat för att ens fundera på att göra något så arbetsamt som att öppna fönster. Även när svetten rinner nerför ryggen och pannan, tankarna kokar. Värme som steker hjärtat medan jag sitter stilla och hoppas att det skall stärka dess muskler. Som när proteinet i en rå köttbit hårdnar över en öppen låga.

Torg, stationer, vänthallar och dyra skåp som står där för att man skall kunna låsa in allt man äger för någon dag eller två.

Jag äger mig själv och en tom resväska. Det och resan. Det räcker så tror jag. Troligast är väl att det avslöjar sig  självt med tiden.

Jag löser problem allt eftersom. Måhända bohemiskt. Rent av romantiskt i vissa fall. Eller så är det bara korkat. Ett vuxet barns förväntan på livet.

Återigen. Det visar sig med tiden och då löser jag det då.

Just nu reser jag bara.

Träffar: 1