Den skrikiga amerikanen

Måste amerikaner skrika hela tiden. Hela dagarna så rullar det program på tvn med vrålande, skrikande, hojtande amerikaner. Oprah, Tyra Banks och allt vad de heter. Publiken skriker, gästerna skriker. Nån snubbe som visst ska vara skojig i ett program som visst ska vara roligt skriker. Alla höjer rösten. Varför?

Vet de inte om att man hörs alldeles utmärkt på grund av mikrofonerna i studion? Att man hörs genom rutan utan att det behövs skrikas hela tiden? Eller tänker de att eftersom de inte hör oss som tittar så kan inte heller vi höra dem? De hoppar, studsar, ropar och gapar så man blir alldeles matt. Hur orkar de? Varför orkar de? Har de amfetamin i dricksvattnet där i USA?

Kanske är vi i vårt vackra land lite väl tysta då och då. Men inte behöver man hojta på varandra hela tiden. Jag förstår det inte ärligt talat.  Men det har väl med att göra att amerikanen i gemen tror sig leva i det enda demokratiska landet i universum och att mer alltid är bättre.

Fast vad skulle vi vara utan deras barnlika förströstan i sig själva? 90 % av vår kultur har vi ju lånat från det stora landet i väster. Jag själv skulle inte klara mig i 5 minuter utan Sinatra, Elvis, Eminen och Snoop dog. Hamburgare är gott och Kalle Anka är en hjälte.

Bara de kunde lära sig att var lite, lite tystare. Ta lite, lite mindre plats. Kort sagt, bli mer svenska. På ett ungefär. Skrika och gapa kan man göra när man är full. Endast då. Eller kanske, lite beroende på hur läget är, om man håller på att drunkna. I övrigt talar man med den lilla rösten. Små bokstäver. Inte höja rösten fya fya.

Tur man kan sänka volymen på tvn. Gör man det ser de rätt roliga ut de där amerikanerna. Ådrorna på halsen spänner ut som kraftiga rep och man kan lätt titta ner i halsen på dem. De hoppar nästan ljudlöst och far omkring som guttaperkabollar.

Tja, nått ska vi väl ha dem till. Det är ju helt ok så länge de ropar på tv eller åt Irakier. Så länge vi kan sänka volymen så är det helt ok.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.