Det är bara mina drömmar som flugit.

Det finns så mycket jag skulle vilja göra men inte har råd med.

Det handlar inte om några stora drömmar, dem har jag lagt bakom mig. Men enkla saker, som att kunna gå på mer än en Elfsborgs-match per säsong, kanske till och med åka på en bortamatch. Men det går inte. Vi har inte råd. Jag skulle vilja kunna smita in på Max för att käka en hamburgare när vi ändå var i faggorna i Knalleland. Men vi har inte råd och jag har min sociala fobi eller tvångstanke eller vad man ska säga, så jag kan inte äta ute, inte nykter.

Jag skulle vilja ha flugit en enda gång. Jag har aldrig flugit och det känns som något man borde göra känner jag. En dröm har jag kvar förresten. Jag vill till Memphis och Graceland. Stå vid Elvis grav. Men troligen kommer det aldrig ske. Vi har inte råd med resan ens.

English: Graceland, Elvis Presley's home in Me...
English: Graceland, Elvis Presley’s home in Memphis, Tennessee (Photo credit: Wikipedia)

Tänk att kunna köpa en ny skjorta. Eller ett par nya skor, sådana skor som håller länge. Skor som håller för mer än en säsong. Jag vill ha råd med att ställa på och laga bilen. Men den står. Jag har inte ens råd med att söka om för mitt körkort, det som jag blev av med efter att ha kört en 30-moppe berusad. Så jävla onödigt, så dumt.

Jag vill ha råd att köpa en tv. Det behöver inte vara en stor en. Men en vanlig tv, men det går inte.

 

English: Graceland Cemetery at the Graceland M...
English: Graceland Cemetery at the Graceland Mansion on Elvis Presley Boulevard in Memphis, Tennessee. (Photo credit: Wikipedia)

Jag skulle vilja ha råd att ge Den Helande Maria presenter. Jag vill kunna överrösa henne med gåvor bara en gång. Bara få skämma bort henne totalt. Hon förtjänar det.

Jag vill ha råd att ge mina barn presenter. När de fyller år, när de firar jul. Jag vill ha råd att ge min mor en god ålderdom. Men vi har inte pengar ens för att köpa mat. Vissa dagar, de flesta faktiskt äter vi bara gröt. Gröt är billigt men gröt står mig upp i halsen nu. Den äcklar mig.

Ni ser, jag vill inte ha råd med mer än någon annan. Men så är inte verkligheten. VI lever två på min sjukpenning. Två personer på 9000 kronor. Hyra, försäkringar, djurens mat, internet och mobiler. Sen finns det bara plats för en pizza var varje månad. Då är det fest. Dagen efter har vi bara kvar tomma kartonger och en tom Pepsiflaska.

Men jag kan önska vad jag vill, önskningarna kostar inget.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0

1 tanke på “Det är bara mina drömmar som flugit.”

  1. Dina drömmar är vettiga, du kräver inte mycket… Men jag måste rätta dig.
    Du har gett mig den största gåvan en människa någonsin kan få – ditt hjärta! Att få älskas av just dig är den finaste gåva jag någonsin har fått

Kommentarer är stängda.