Det är som att drömma.

2012-01-03

12:58:45


Efter sömnen.

Det blir inte bra. Hur man än vänder sig om, skruvar på sig och stampar med fötterna blir det inte bättre. Jag vet inte vad som hänt, om det är karma eller bara enkel dålig luft, men allt verkar brista, gå sönder. Fort och med bastanta steg.

Kanske ska det vara såhär. Varje gång man tror att vägen man på går är den rätta så ska det falla ner grenar och hala löv från träden som skuggar vägen. Grus under fötterna och tankar som är svarta som sot. Det är så livet är. Höga toppar följs av djupa hål. Man ramlar så lätt.

Men är det verkligen möjligt att allt blir svart på en minut? Jag tvekar, letar efter hopp i allt det fula men hittar det inte. Vi lever i en enda otursspiral jag och Den Helande Maria. Vi sitter tysta en meter från varandra, tysta och bedrövade. Men jag är glad att vara hennes. Vi tar världen med storm om ett tag. Vi måste bara rida ut den här stormen.

Så vi klamrar oss fast vid varandra och vår tillvaro medan vinden sliter i våra segel och båten rider på vågorna som sveper över däcket. Det är då märkligt, men allt kan gå åt helvete på en och samma gång. Mediciner som tar slut, tålamod som brister och den svarta hunden står bara en centimeter från mig. 

Sömnen har inte helat. Den blev för kort, för späckad med mörka drömmar. Jag vill sova bort livet men det är kvar varje gång man vaknar. Trötta lemmar blir inte lättare bara för att jag söker djupa timmar.

Sö 240, Ribby
Image via Wikipedia

Så här sitter jag på soffan. Tänker inte något överhuvud taget. Håller känslorna ifrån mig. Den Helande Maria är så nära gråten man kan vara tror jag. Hon är tyst och stilla i fåtöljen som står bara några timmar från mig.

Jag fixar inte världen just nu. Den är elak och gör precis som den vill med mig. retar mig för min frisyr och mina kläder. Så jag sluter mina ögon och låtsas att den inte finns. Som jag gjort så många gånger förr. Inget hopp, ingen framtid. Inga nycklar till tillvaron.

Det räcker nu. Vi förtjänar inte mer otur.

 

Enhanced by Zemanta

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.