Det går inte att helt hålla ifrån sig.

2012-02-23

18:59:45


Kli i halsen.

En smula kall vind. Dagens solsken är ersatt av kvällens mörker, tinad is återgår till is igen. Halka och galen hund. Hon löper. Skogstokig och mitt tålamod brister en aning. Tystnad i bröstet. Inget händer och det är så det ska vara idag.

Vi har gått i skogen under tiden den sista vårvarma solen sken. När jag kom in satte jag mig i soffan. Som vanligt. Det kliar i halsen. Är jag redan förkyld igen? Är det ens möjligt? I så fall betyder det väl att jag inte har något som helst immunförsvar och det är nästan så att jag blir lite rädd innan jag drar mig till minnes att det varit så i 10 år så allt är väl som det brukar vara då.

Vi ska inte göra mer idag. En tidig kväll. I morgon är det dags att återgå till normal takt. Inte för fort, inte för långsam. Städa, tvätta, diska, gå ut med hunden, åka till stan för att handla, kanske, förhoppningsvis, besöka lasarettet och kvinnan. En vardag i livet.

Jag försöker att inte tänka på att jag kan dippa eller varva upp när som helst. Det får komma när det kommer och då för jag försöka ta tag i det. Men nu njuter jag av att för en stund vara i balans. Som om sjukdom och tokighet inte är något som har någon plats i mitt liv. Som om det inte finns några hinder för att bygga på ett liv där inga ovanliga hinder finns. Jag är är åtminstone gammal nu för att vara trygg i min vetskap om vad som hindrar mig.

Bilolycka 1957
Image via Wikipedia

Tror jag.

Frågan är bara, vad faen ska jag fylla min tid med om det inte är precis det jag gör just nu? Om mindre än ett år så kastas jag ut i den riktiga kylan. Utförsäkring. Jag blir uppsagd från min tjänst eftersom jag inte kan börja jobba 100%, skall prövas mot hela arbetsmarknaden som det heter. Jag erkänner, jag fattar fortfarande inte logiken i att jag ska vara arbetslös 100% för att jag inte kan jobba 50% på mitt jobb? Men det är väl som det är just nu.

Enda fråga är, vem vill anställa en 43-åring som är bipolär med kraftiga svängingar? Jag vet inte, allra mest troligen ingen. Vi får se.

Just nu är jag här, i den här tiden. Så jag gör det bästa jag kan av den.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 1