Det ger sig med tiden.

2012-05-23

22:35:22


Det är något speciellt med skogen.

Det finns något som lockar mig. Ljuva toner om frid och helande. Fria associationer istället för rundgången i hjärnan som brukar mala på. Om och om igen. Min terapeut sade idag att jag är en världsmästare på att älta. Det är så sant.  Jag har svårt spränga mig fri från gårdagens bojor.

Nostalgisk, ältande, smart med kloka tankar. Men fel. Skev. Däremot, i skogen får jag vara ifred från mig själv. Där kan jag sitta på en sten eller stubbe, eller bara sätta mig ner på marken, kanske lägga mig, känna doften av mylla och träd och kåda och varm hund.

Det är lite nytt för mig. Inte skogens lockelse. Men att jag faktiskt agerar på tanken att sitta och inte vara så rädd för livet. När jag var ung gick jag. Gick och gick och gick. På asfalt och grus och träspån, vattenpölar eller dammande vägar. Jag gick och gick.

River Viskan Borås
River Viskan Borås (Photo credit: Anja Jonsson)

Nu sätter jag mig snarare ner. Träden och fjolårets fallna löv, grenar och vilsna kottar. Viskan som glimrar bara 20 meter längre ner i sluttningen.

Det gör mig inte hel. Det gör att jag blir lugn, slutar älta utan att börja tänka på möjliga lösningar. Jag försökte förmedla det till min terapeut idag, att jag inte är så passiv längre som jag var förr. Jag tror jag misslyckades.

Nu är jag tung i kroppen. Jycken sover i soffan bredvid mig och i fåtöljen bara några få meter ifrån mig sitter Den Helande Maria och gäspar.

Jag kommer igen. Slå ner mig och jag reser mig alltid. Sådan är jag skapt och sådan kommer jag förbli.

Förutom just nu när allt känns svårt, närmast hopplöst.

Men … det löser sig.

Enhanced by Zemanta

2 tankar på “Det ger sig med tiden.”

  1. det får mig att tänka på den där dikten i 'sånger från andra våningen'.
    där de säger om och om igen "salig är den som sätter sig ned". ungefär det endaste jag ser som nödvändigt av att minnas från filmen.

    (kommer inte in på marias blogg ;( känns fel att starta dagen utan hennes ord)

    • Ja du, den filmen är en av de många som jag anser att jag bättre klarat mig undan att ha sett. Men det där mer att sitta ned är inte fel. Inte fel alls.

      Jag ska genast be Maria att kolla på det där. Det är säkert något tekniskt som stått på näsan igen. Det sker lite då och då.

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: