Det val man gör mellan ingenting och ännu mer inget.

2011-11-06

14:10:01


Det är ljuden som betyder skillnad.

Även om jag andas så tyst jag bara kan, tvingar ner lungornas rossel, så låter det här i hemmet. För några år sedan var det tyst. Inga tecken på liv. Bara jag och en katt som gick med fjäderlätta steg. Nu hör jag den Helande Maria i köket när hon vandrar kring och skapar drömmar. Hunden gnyr i sömnen. Det är bara jag och katten som är tysta. Som alltid, som vanligt, som det brukar vara. Allt annat är bara ovanliga utbrott. Inget mer.

Det är väl ljuden som ska göra skillnad. Allt det andra är bara ridåer till min egna person. Som alltid. Inuti oss alla är man så ensam att bara tystnad är valet att göra. Inget att välja mellan ändå envisas vi att tro att vi alltid valt vår värld.

Kanske borde jag resa mig upp nu. Jag tror det. Men jag blir sittande ett tag till. Hela jag är som en unken doft. Vägrar försvinna, trots alla lavenderpåsar och doftsprayer. Som en lägenhet där en människa legat död i en hel varm sommar. 

Är priset värt mödan värd?

Hits: 0

1 tanke på “Det val man gör mellan ingenting och ännu mer inget.”

  1. Älskade du.. Jag vet inte vad jag ska säga eller göra… Jag ser bara hur tom din blick är, men med försök till skratt – skratt som kommer från munnen och inte din själ.
    Jag vill snart ha tillbaka Min Jonas, men till dess så går jag här och väntar på att ångesten ska dö..

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: