Dödslängtan bakom mig.

Hon kommer snart, nästan strax. Jag går och fixar till allt så mitt/vårt hem är rent och prydligt. Att jag är ren och prydlig. Tågets sövande dunkande tar henne till mig, lite närmare för varje andetag jag drar. Hon andas med. Vi andas i kapp, snart kan vi leva i takt.

Dean Martin sjunger för mig. Han lovar mig att flickan är min. Jakten på kärlek är över. Jag ber till den gud jag inte tror på att den är över. Att vi, flickan och jag, ska få ro i själen. I drömmen är våra själar sammanflätade, men jag vet ju att det inte går. Varje människas själ är osynliga utom för den person som den bor i.

Jag har börjat tänka på min hälsa. Sådär som jag aldrig gjort förut. Mitt liv har balanserat på döden så länge. Cigaretter, kaffe och oceaner av alkohol. Pallvis med folköl. Den öl som jag lurade mig själv med. För jag drack ju bara de svaga ölen, nästan aldrig de starka. Men de svaga visade sig vara starkare än jag själv.

Jag försöker lämna pallarna bakom mig. De får vara någon annans. Jag vill inte längre ha dem. De skadar mig, mina barn, min mor och min kärlek.

Min dödslängan är över. Nu vill jag leva. Jag vill lura döden. 

Ändå röker jag cigarett efter cigarett. Andra andas frisk luft, jag andas rök. Jag dricker kaffe tills hjärtat nästan exploderar.

Fan, jag vill inte längre. Men viljan är svag i mig. Den har nyss vaknat.

Jag får än så länge samla mod.

3 tankar på “Dödslängtan bakom mig.”

    • Det var faktiskt genom min blogg vi träffades. Jag hade skrivit en kommentar på en annan blogg och lämnade ju en länk hit och Maria hittade mig och på den vägen är det :-)

  1. Här sitter jag nu på tåget och lyssnar till dunket från spåren, varje skarv betyder en mindre till jag får glida in i din famn

    Lura döden, det låter bra för han ska inte komma emellan oss!

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: