Du behöver inte läsa det här. Inte ens jag själv gör det.

2012-04-17

16:56:56


Självföraktets välsignelse.

Har jag längre någon uppgift i världen? Vad går min existens ut på egentligen? Sitta inspärrad i min egna sjuka värld där stupen och branterna är fler än de höga ljuva ljusa bergen? Mitt liv har nått halva sin tid på jorden. När jag var ung var världen och framtiden vidöppna. Nu stängs dörr efter dörr, jag famlar fram mellan de glipor som är kvar och försöker öppna de tunga, starka dörrarna men orkar aldrig. Blir kvar i ett rum som blir mindre och mindre. Väggar och tak närmar sig. Tillslut kommer det bara vara en kista kvar att vistas i.

Om detta är en fyrtioårskris så hatar jag den krisen mer än alla andra kriser jag mött i mitt liv. Jag sörjer mig själv. Högsta höjden av egenkärlek. Jag saknar att ha kontakt med mitt inre. Jag saknar redan dofterna och färgerna här på jorden. Fruktar döden och dess oändliga mörker.

Det gör mig stingslig. Uppgiven. Arg. Labil. Ful. Näst intill hämdlysten på livet. På något märkligt sätt vill jag döda livet innan det dödar mig. Helt utan rim eller reson och återigen, jag blir förbannad även över det. Ett enda giftigt hjul av rädsla och hat.

Jag pumpar i mig allt jag har av lugnande och sövande. Äter tills magen hotar att lämna födan i retur. Sover utan att vila. Gråter helt utan tårar. Älskar utan att våga vara älskad. Livrädd för varje beröring, varje kyss, varje kram. Varje ljuvt ord som viskas till mig. Jag vågar helt enkelt inte leva för att jag är så rädd för att dö.

Se mina krumsprång, se mitt ansiktes lögn, döm mig och glöm mig sedan.

Gråten ligger ständigt strax under struphuvudet. Orden jag säger är banala. Jag pratar med andras röster för att slippa höra min egen röst inuti skallen. Jag har lust att springa, springa, springa rakt ut i skogen och finna en plats att rasa ihop på. Bara få skrika rakt ut för att försöka släppa ut all fruktan och självförakt och hopplöshet och ilska.

Men jag lägger mig i sängen istället. Stänger dörren om mig och dör för några timmar.

Träffar: 0