Dumma Explorer

Det finns mycket i livet man kan reta sig på. Regn på midsommarafton, en grön jul, att det skvätter när man öppnar matjesillburken eller att håret blir flottigt samma dag som man tvättat det. Men en sak som retar mig mer än allt det är när allt man skrivit på bloggen bara försvinner.


Man trycker på ”publiceraknappen” och får bara upp ett jäkla meddelande om att sidan inte finns. Så var den mödosamt nedknattrade texten borta. I Firefoxen är detta inget problem för det räcker att klicka på bakåtknappen så vips är texten kvar där. Men i Explorern är texten hjälplöst borta och man får börja om från början.


 Nä, det är inte sån Explorer jag tänker på även om den är så god som en annan


Explorerna har en del andra handikapp. Till exempel blir inte bilder centrerade trots att man donat till det så att de skall bli det. Den där saken fungerar alldeles utmärkt i Firefoxen.


Nå, varför kör jag helt enkelt inte Firefoxen då? Jo, jag gjorde det tills jag skaffade Norton 360, ett program med antivirus, brandvägg och lite annat krafs. En sak som finns i programmet är en funktion som lägger sig i Explorern och som kollar att sidan man är inne på verkligen är den sida man vill vara inne på, så att man slipper så kallad phisching. Praktiskt så det ville jag använda mig av alltså gick jag tillbaka till Explorern. Ytterligare en sak är ju att jag kör Vista och Explorern är väl integrerad med operativsystemet.


Men man kan tycka att om ett prgram som Firefoxen kan klara av vissa saker borde ett jätteföretag som Pyttemjuk kunna ta fram en webbläsare som klarar samma saker.


Det är inte kul att skriva samma text flera gånger, speciellt om man lyckats vara lite smårolig den första gången. Det förra inlägget fick jag skriva två gånger och jag lovar att det första försöket var hysteriskt roligt. Det som sedan blev resultatet var ju inte alls roligt som ni själva kan konstatera. Det är den där dumma Explorerns fel.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.