Dumskallarnas sammansvärjning.

Dagen går i sin egen takt.

Jag tycker varje minut känns evighetslång. Jag vill bara det ska bli kväll så jag kan bomba mig själv trött med piller. Sömn hela väldigt mycket och just nu behöver jag bli helad. Det där med psykologen och röntgen av hjärnan och min förmodade dumhet sitter djupt i mitt bröst nu. Som en propp i luftrören.

Jag andas i påse medan fötterna smärtar i hyperventileringens följe. Jag vill verkligen inte vara dum. Fan, jag fick 1,5 på högskoleprovet 1995, jag var bataljonssignalist i lumpen. Jag har inte varit korkad förr. Förutom då att siffror inte varit min grej. Men jag har rett ut det.

Nu säger testsvaren något annat. Så vad har hänt under de där åren tills dags datum? Jag har ju varit i slagsmål två gånger, båda gånger har jag blivit kraftigt sparkad i huvudet, jag har blivit påkörd av en taxi då jag flög flera meter och fick två rejäla sår i skallen. Jag har krockat med bilen då jag slog i skallen i dörren som vek sig inåt. Jag har druckit sjöar, hav, med alkohol.

hämta

Jag brukar säga att jag har en stålkropp, den har stått emot väldigt mycket under mina 43 år. Jag har inte varit snäll mot den. Inte alls. Men den har hängt med. Jag har visserligen brutit nyckelbenet en gång, men då sprang jag och snubblade och landade på axeln, så det var kanske inte så konstigt. Men förövrigt? Nja, förutom en massa ärr så har jag klarat mig helskinnad.

Tror jag. Men nu verkar det som att alla åren börjar komma ikapp. Jag har ont på nya ställen, jag har mer ont på de gamla. Ryggen är en katastrof, efter alla år i vården, mitt huvud värker nästan sönder av spänningsvärk. Axlarna är ömma, lika så höfterna.

Men det är ok. Jag kan inte förvänta mig något annat. Men jag vill verkligen inte vara dum! Trots det så visar testerna att jag till viss del är korkad som en sten. Jag har parerat allt det med min verbala förmåga. Dum men snacksalig.

Jag vill verkligen inte vara dum!

Träffar: 0

2 tankar på “Dumskallarnas sammansvärjning.”

  1. Jag vet faktiskt inte vad det var som felade så vansinnigt. Tror det hade med att rita av former, bygga med klossar och sådant. Jag hoppas verkligen att det var så, för att vara dum i det hänseendet funkar för mig, det kan jag leva med. Men att ens för en sekund att det handlar om att lära sig nya saker och att använda dem så ryser hela själen. Tack för att du tror på mig, just nu behöver jag alla som kan heja på mig i det här.

  2. Men vad var det för moment du hade svårt för då? Du är inte dum, det märks ju för tusan att du inte är. Är det bara en särskild grej man är "dålig" på så skulle inte jag kalla det dumhet alls. Dessutom kan det mycket väl vara medicinbiverkningar som ställer till det, eller hur? Har du slutat med lamotrigin eller hur var det nu? Hur det än må vara -du är inte dum. Punkt.

Kommentarer är stängda.