En astronaut som landat.

Priset man får betala när man varit en dålig förälder är dyrt.

Jag har varit frånvarande. Inne i min egen bubbla. Älskat mina barn, men de hamnade ändå utanför min värld. Orolig som en luffare, okänslig som en sten. Det blir ju så när man flyr från världen och likt en astronaut svävar i rymden.

Det är mycket jag har att göra. Relationer att lappa ihop, förklaringar jag har att ge. Ursäkter att be om. Men ibland är det även ursäkter jag kräver av andra. Allt som sker i världen är inte mitt fel. Även om man blir ett tacksamt mål när man ändå ljuger sig fram.

Tanken är att jag ska kunna återkomma till världen, sakta men säkert. Lugna ner mig, inte vara så hyper hela tiden. Däremot har jag ingen som helst aning om vart jag ska börja i härvan.

astronaut_in_space

Min mor har slutat hacka på mig. Det kan jag nog tacka Den Helande Maria för. Hon är stabiliserande för det allra mesta som sker för mig, hon stärker mig och hjälper mig att reparera allt jag gjort sönder. Jag har tur, så oändlig tur, som träffat henne och blivit älskad av henne. Jag förtjänar det inte, men ändå finns hon här i mitt liv.

Sen har jag nog en annan anledning till att mor min har lugnat ner sig över mig. Det är inget jag kan gå in på, det är privat. Men som sagt, det finns en annan anledning med. Nu tar min mor mig på allvar. Förstår att jag mått riktigt mellan varven. Den händelsen plus Den Helande Maria, det gör att mor slutat klaga:

Ska du aldrig bli vuxen,, brukade hon säga. Nu vet hon att jag faktiskt är det. Dessutom, hon sade bara för några dagar sedan att det är skriva jag ska göra. Jag blev så glad då, så oändligt glad. Hon har inte bara slutat klanka ner på mig även berömt mig för något.

Men jag har mycket att reda ut inför barnen. Jag inser att de inte kan förlåta mig, men kanske kan de förstå.

Det räcker för mig.

Träffar: 1

3 tankar på “En astronaut som landat.”

Kommentarer är stängda.