En av alla dagar.

Jag vet inte hur jag ska fylla tiden. Det synes mig som att allt har frusit. Det enda som rör sig är jag och hunden. Vi går och går, i ren irritation. i ren frustration. Söndagar är dagar när inget finns. Inget liv, ingen framgång, inga bakslag, inget, inget, inget. Klockan vägrar gå åt det håll den borde.

I väntan på kvinnan blir det aldrig onsdag.

Så jag funderar på att städa det som redan städat är. För att ha något att göra mellan mellan regnuppehållen. Mellan lördag och onsdag. Det finns inte längre något stort projekt kvar. Lägenheten är nästan som den ska vara. En lampa ska skruvas upp i gäst-rummet. Det är allt. Förråd och skafferier och kylen är tömt på skräp och bråte och brödsmulor. Hundens mattunna är rengjord. Mattan ska jag tvätta i morgon eller på tisdag. Det är svår att ha en ljus matta så att den ens ger illusionen av att vara ren. Det är svårt när man har en hund som klampar in på smutsiga tassar. Svårt men inte omöjligt. Inte för mig, inte nu.

När jag vädrar flyger vardagsrumsgardiner ut genom balkongdörren. De fylls likt segel och jag är sugen på kaffe. Plötsligt har jag fått svårt att bestämma mig för vilken musik jag vill lyssna på. Inget duger. Inget är gott nog åt mina öron. Det känns som att all musik i världen är en gnutta grå idag.

Tre dagar kvar.

I väntan på att tåget rullar in.

 

Hits: 0

2 tankar på “En av alla dagar.”

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.