En av alla sorters kärlek

logo
Image via Wikipedia

Jag har varit på en fotbollsmatch. Mitt Elfsborg mot någon annans Malmö. Jag har skrikit ut alla mina känslor. Gapat tills min röst svek mig, klappat händer tills de blev först röda och sedan vita.Varit besviken, varit lycklig. Stått i kön i pausen för att köpa en plastkopp med oerhört dyrt folköl. Pratat med likasinnaden. Vi är som en familj, vi som älskar Elfsborg. Vi vann med 3-0.

Min äldsta son var med. Det var första gången han var på match sedan han var runt tio och han blev förundrad över hur Elfborgsklacken aldrig tystnade. Inte i motgång inte i medgång. Vi tillsammans.

Jag skrek ut mina känslor så att det knappt finns några kvar. På ett bra sätt. Jag kan inte bli arg på en vecka. Bara stolt. Bara oerhört tacksam över att tillhöra en familj.

Ni som inte bryr er om fotboll kanske kan förstå saken genom att tänka på när en favoritartist sjunger på en arena. Hur ni sjunger med, hur ni lever i just den stunden. När livet stannar och man bara är just där. Bara just där. Inga sorger, inga bekymmer, inget av livets alla jävla skit elände. Bara stanna upp i tiden och vara där.

Eller som att titta på en vacker tavla, läsa en bra bok. Hur man uppslukas av den värld man är i just då.

Det är vackert och något att gripa tag i och minnas och leva med.

En del av allt jag kallar kärlek.

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0

2 tankar på “En av alla sorters kärlek”

  1. Så underbart så underbart. Fast min röst ligger som sagt kvar någonstans på arenean så den mottages med tacksamhet om den finnes. Lovar att hålla tummarna.

  2. Jag förstår. Känner likadant även om jag kanske inte skriker/sjunger lika mycket som du :) Sänder en tacksamhetens tanke till ditt lag som var så vänliga att slå Malmö igår.

    Idag är det annat fokus. Hoppas på vinst för mitt hjärtelag HIF.

Kommentarer är stängda.