En blick in i evigheten.

2011-09-26

20:30:01

 


 

Det är mörkt ute nu. Lampor skänker sina gula ljus, så långt från sommarens skuggor. Det doftar svagt av mull därute i världen. Vått och brunt. Vattenpölar vart man än tittar och grafitgrå himmel. Jag suckar en smula, tänker mig bort, genom och förbi, november. Den ligger framför mig som ett löfte om återkomsten av den svarta hunden. Lite rädd är jag. Men inte längre så ynkligt liten. Lite resligare, lite tryggare. Lite mer tillfreds med höstens ankomst.

Vi röker och talar med tysta blickar. Ger varandra löften om att bära varandra genom kalla vintern. Ger varandra löften om att vi kommer gå genom vårens bladverk. Lovar att vi ska lova.

Gitarrerna är ostämda, men det är bara att börja skruva på strängarna tills allt klingar som det ska. Vi har okända melodier att sjunga. Ibland gnisslar tonerna, skorrar falskt. Men vi vet hur musiken ska låta och det är det bästa.

Vi tänder de där lamporna och ljusen. Kurar ihop oss. Hon åker snart igen. Vi är nog båda väldigt rädda för att vara isär. Livet har för lite tid kvar för att längtan skall vara en god sak. Även om vi ibland går åt varsitt håll, sätter oss i skilda rum, när spöken och minnen kommer och landar för hårt. Men vi vet ändå att den andra sitter kvar på sin plats i det andra rummet.

41 år av mitt liv har gått. Ibland drabbas jag av en enorm dödsskräck. Ibland nuddar jag bara vid tanken på det oundvikliga, blir näst intill nyfiken. Upp och ner. Hit och dit. Som livet. Det är så länge sedan jag gick till skolan med den där klumpen i magen som alltid fanns där så många år. Synd jag inte visste om att jag är en social begåvning. Synd jag inte förstod att flickorna ville ha mig.

Men livet är som det är. Kanske kommer jag titta tillbaka om ytterligare 40 år och tänka:

Det är tur att saker blev som de blev.

Vårt kvarter. Vårt egna.
Enhanced by Zemanta

Träffar: 0

1 tanke på “En blick in i evigheten.”

 1. Båda rädda för att vara isär – En mening som gjorde ont att läsa!
  4 helvetiska veckor isär..

  Jag vill stanna nu, jag vill slippa åka tåg, slippa ligga med kvällsångesten ensam, slippa vara så långt ifrån en kram..

  Men jag försöker glädjas åt att du var så dum att du inte märkte att tjejerna ville ha dig!
  och vara nöjd över vetskapen att du har haft misslyckade förhållanden.
  Glädjas över att jag träffat svin!

  för utan allt det så hade jag inte suttit här
  Allt ont har något gott med sig!

  Och allt mitt goda är Du!

Kommentarer är stängda.