En dag utan rädslor.

Det är en vacker morgon. Solen skiner från en närmast molnfri himmel, Viskan ligger blank som en spegel och dimmorna runt den har just lyft. Jag har vaknat ett antal gånger under natten, sedan somnat om. Men nu är jag vaken för dagen. Vi ska till Borås djurpark för att gå på Elfsborgsdagen. Det blir djur och elfsborgare i en salig blandning.

Det är ett årligt jippo, där Elfsborg bjuder sina medlemmar på fritt inträde till djurparken och där sitter spelarna vid stationer och ger autografer och lite småsnack. Det ska bli kul att visa Den Helande Maria parken. Jag är ju uppvuxen i närheten och hörde många gånger lejon vråla på morgonen. Jag vet inte hur många gånger jag varit där. Vi barn brukade smita in, det fanns otaliga hål i staketet runt parken.

02s26-safari_drag-233

Men nu har jag inte varit där på några år, senaste gången var på en Elfsborgsdag då med. Vi kommer nog gå runt rätt lugnt kan jag tro. Efter gårdagens känslokaos kan det vara befriande att bara gå och insupa atmosfären och titta på alla djur.

Idag tänker jag ta semester från alla nojor och farhågor och all ångest och alla svarta tankar. Det ska bli en bra dag, en lugn dag. Bort med alla rädslor och bort med all depression och bort med alla mindervärdeskomplex. Jag ska fylla dagen med goda saker.

Så, jag låter väl dagen börja då.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 1