En enkel diskussion kring näthat.

Nätet är något väldigt märkligt, en märklig värld.

Det finns människor som anser sig kunna säga vad som helst, oavsett hur långt ifrån sanningen det är eller hur elakt det är. Man kan då välja två metoder, man kan svara på kommentaren, antingen rent sakligt, övertygande eller i samma ton som den ursprungliga är.

Eller så kan man strunta i den, helt enkelt inte släppa fram den. Jag har valt det senare. Jag ser den här bloggen som min, den är min att göra vad jag vill med och precis som jag inte släpper in vem som helst som ringer på min dörr så släpper jag fram alla kommentarer.

Förr så valde jag att gå i svarsmål. Men va fan, ska man hålla på med det så blir man ju väldigt trött på sin egen blogg i längden. Vem vill ha skit i hörnen liksom?

Men ibland kan jag inte låta bli att kommentera, speciellt när det är elaka kommentarer som lämnas i Den Helande Marias blogg. Om någon vräker ur sig precis vad som helst så är det ju inte mer än rätt att man använder samma ton tillbaka, om man så väljer att göra så. Idag var ett sådant tillfälle.

Det var ännu en av dessa människor som ska trycka ner, oklart varför. Jag vet att Den Helande Maria mår väldigt dåligt av sådant och jag vet att hon än så länge har svårt för att sålla bort skiten. Så jag svarade i precis samma ton. Förutom då att jag istället för att påstå saker ställde helt hypotetiska frågor och framhöll att det bara var jag som spekulerade. Nä, mänskan skulle polisanmäla, hade helt glömt att det var hon som hade varit den som startade det hela.

Nå, jag är inte det allra minsta orolig. För jag har inte belamrat människan med något, inte beskyllt. Bara ställt några nyfikna frågor. Inte mer än så. Det hela roar mig. För jag förstår inte varför någon lägger tid och kraft på att ens försöka hålla på med att kränka andra men sedan inte klara av att bli kränkt själv.

Jag brukar framhålla att den här delen av mitt liv, bloggen, WoBWorld bara är en del av mig. Det finna andra sidor hos mig, jag lovar. Skulle jag vara endast det som framgår här så skulle jag ju troligen ligga under jord vid det här laget. Men det finns andra sidor, som inte får plats här. För jag väljer bort dem från den här världen.

Men inte alla fattar sig på det där. Det är som att de tror att en författare är endast och bara det som den skriver i sina böcker.

Så, internet är märkligt. Väldigt märkligt, och det säger jag som har varit med sedan början, innan webbläsarna ens fanns, då allt vara textbaserat, jag har sett utvecklingen och till viss del oroar den mig. Näthat är något väldigt elakt och fult. Folk tror sig vara anonyma, även fast de flesta borde veta att ett IP nummer är lätt att spåra.

Så, den där polisanmälan ska bli intressant att få ta del av. Jag är inte orolig. Däremot är väl personen bakom den första kommentaren vara lite orolig eftersom den de facto smädade Den Helande Maria.

Den som ger sig in i leken bör leken tåla.

1 tanke på “En enkel diskussion kring näthat.”

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: