En enkel man. Jordens salt.

2011-12-17

00:11:24


Vi är lika varandra.

Inte bara på insidan. Vi träffade en gammal bekant till mig, en av de människorna som finns i världen som inte har vett att ljuga. Han har lite svårt med förståndet, skulle väl aldrig kunna skriva en roman, aldrig få ordning på ett jobb. Kan väl kanske inte räkna så bra. En enkel man, helt utan pretantioner. En som talar sanning, även när sanningen är obekväm. Han skulle inte få för sig att ljuga.

Svenska: Mats kusk, som fått sig en skrapa för...
Image via Wikipedia

En gång, i ett annat liv, var jag kontaktperson för honom. Skulle aktivera honom, gå på bio, promenader, fika. Nu för tiden möts vi bara sporadiskt, det är helt plötsligt jag som behöver aktiveras. Sådant är livet, det kan ta vilken väg som helst. Hög kan bli låg. 

Nu mötte vi honom som hastigast. Han påpekade att jag skaffat tjej, som han uttryckte det. Ett enkelt uttryck från en enkel man. Dessutom, han påpekade att vi är lika varandra, Den Helande Maria och jag. 

Så märkligt. För det är ju till viss del sant. Förut0m att jag är kort, hon är lång, jag är alldaglig, hon är vacker. Inuti som utanpå.

Livet är märkligt, en enkel man ser det andra inte ser. Kejsaren är naken. Men vem klagar? Jag är stolt över att vara lite lik henne.

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0