En febrig längtan.

Solen skiner in lite snett från mitt fönster. Den får datorskärmen att kasta reflexer. Själv har jag inga sådana alls än så länge. Det är lite för tidigt för det, lite för mycket att fundera på, lite för mycket att känna.

Så jag sitter vid köksbordet med mitt kaffe och en cigarett där den glödande tobaken blir till aska och faller ner i askkoppen av plåt. Det får räcka så än så länge. Jag kan ändå inte göra så mycket åt livets gång. Tid som rullar iväg och aldrig återkommer. Tid som ibland förloras.

Jag borde gå ut i sommarvärmen men jag tvekar. Det känns lite som att ingen kraft finns att finna i min bleka kropp. Jag väntar. På kärlekens ankomst, på lugnet och på det vackra som ligger framför mig. Vad annat kan jag göra?

Alldeles strax kommer hunden att kräva sin rätt, sin promenad. Hon kan inte tänka sig någon annan ordning och jag får väl erkänna att jag tycker det är skönt. Hom medverkar till att jag måste bryta av alla dystra tankar.

Katten bryr sig sällan om jag försvinner ett litet tag. Men hunden protesterar när jag går och hon ligger sedan troget innanför dörren tills jag kommer tillbaka. Som en trygghet.

Det är dags nu. Att resa sig upp och dra på sig kläder. Berätta för hunden att jag är redo nu. Jag vet redan hur hon kommer reagera. Jag kan se framför mig hur hon kommer att hoppa och skutta när jag säger det magiska ordet ut.

Vi väntar.

httpv://www.youtube.com/watch?v=11fbpQFmBIQ

Väntar. Allt kommer till den som vågar vara rädd.

.

Hits: 0

1 tanke på “En febrig längtan.”

  1. 2 inlägg på rad med klipp från you tube och jag undrar. vad är det för klipp?

    Jag ser bara en svart ruta

    Jag längtar efter dig

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.