En film som aldrig har något slut.

Nä, livet är inte snällt mot mig just nu.

Det blå och stickiga har inte försvunnit. Det har varit i mig i några dagar nu och jag börjar tröttna, riktigt ruttna på det. Jag kan för mitt liv inte förstå varifrån det kommer, för att borde ju vara bra kan man tycka.

En vacker fru, en vacker hund, en vacker katt och ett vackert hem. Värme och tak och väggar som skyddar mot världen utanför. Men det hjälper inte hur mycket jag än försöker hitta glädjen just nu. Alla dippar ibland. Så klart. Men vissa av oss dippar ännu längre ner än de flesta. Vi tappar fotfästet. Dyker ner i en avgrund.

Andra dagar kan vara underbara. Skimrande och vackra, även om det regnar ute och vinden viner. Det hänger liksom inte ihop det hela, det finns ingen koppling mellan själ och omgivning. Allt som sker i en kommer sig från ett sjukt ställe.

Jag slåss mot alkoholbegär, självförakt, en cynisk syn på mänskligheten, hat och allt som skaver i mig. Ibland vinner jag, andra gånger förlorar jag. Men jag vinner oftare nu för tiden. Men inte tillräckligt än så länge.

Det har inte blivit något gjort idag. Jag sitter med alla dokument och fotografier vi har på datorn och försöker sortera dem, men jag får ingen ordning på det. Fixar inte att koncentrera mig tillräckligt för att få fason på det hela.

Ingen musik passar idag. Filmen jag började titta på blev jag bara deppig av. Förresten så kan jag bara titta i en tio minuter, sen måste jag pausa för att överhuvudtaget fatta vad som händer.

Kaffe, cigaretter, en kyla som når mitt skelett oavsett hur mycket jag klär på mig. Jag påbörjar en sak här, jag tappar fokus och börjar på en annan innan den första är klar. Det enda jag gör är att sprida kaos runt mig.

Jag har tagit min nattmedicin. Hoppas på sömnens nåd. Få sova och kanske vakna vederkvickad, glad och fri i själen.

Man kan ju alltid drömma.

3 tankar på “En film som aldrig har något slut.”

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: