En förstörd man som förstört.

Ett kass föräldraskap.

Ju mer jag klurar på det där undret att jag har tre barn så finner jag allt mer att jag verkligen, på riktigt och på allvar, varit en totalt kass fader.

Lättirriterad, obegriplig, oberäknelig, farlig, arg, översvallande, helt enkelt för mycket för vilket barn som helst att hantera. De har varit ensamma och utsatta inför mig. Rädda och bedrövade. Det smärtar mig, men det hjälper ju inget. Faktum kvarstår.

Fan, det borde varit lås på min pung. Jag har verkligen varit totalt oduglig som pappa.

Det är ett under att de blivit så kloka och vackra med de förutsättningar de haft. Kanske är de mer trasiga än jag vet. Men jag är nog inte den de först skulle berätta om något sådant.

Jag kan bara lägga mig platt, be om förståelse och förlåt. Förlåt för att jag förstörde din barndom, den tid då hela ditt liv skapas. Den tid då du borde varit trygg, känt att jag varit bakom dig i alla lägen. Men jag hade fullt upp med mina egna demoner och min tröst i flykten.

Att växa upp med en förälder som brottas med psykiska problem och missbrukar alkohol måste varit ett helvete.

Om jag kunnat backa tiden skulle jag givetvis göra allt annorlunda. Så klart. Men man vet ju alltid svaret på alla gåtor i efterhand. Så det hjälper inget att önska sig saker vara ogjorda, de ligger likt förbannat kvar som sanningar.

Jag är annorlunda nu. Bättre, tror jag. Helare, tror jag. Inte på flykt längre, tror jag. Men vem är jag att tro att jag vet något om mig själv. Jag är alltid den sista som förstår mig på mig själv.

Det kommer inga bilder, inga namn, på mina barn på den här bloggen. De står utanför, förutom att jag skriver om hur jag varit mot dem. De ska inte behöva vara med här. Inga gulliga barnkort. Inga bilder på konfirmation eller skolavslutningar. De lever sina egna liv och här handlar allt om mig. Det här är mitt forum. Den lilla världen där en stor del av mig bor.

Men jag kan återigen bara berätta att jag verkligen på alla sätt varit en kass förälder. Ok, jag har varit kass på det mesta. Allt från att vara partner till att vara människa. Jag har verkligen inte förstått mig på livet och hur man ska hantera det. Alla vägar jag gått har gått åt helvete. Synd men sant.

Så jag försöker att inte tänka på det där mer än nödvändigt. Det är en stor svart klump i mig som jag tänker låta vara det. Just i mig. För det mesta. Det finns ingen terapi, inga läkemedel, mot dåtiden och det man gjort. Man får leva med det.


Men jag är glad att jag inte behövt växa upp med en sådan som mig som förälder.


 

Träffar: 0

6 tankar på “En förstörd man som förstört.”

  1. Tack kära vän. Dina ord stärker mig, som de brukar göra. Tack för det!

  2. Jag är glad att vi inte träffades för år sedan. För jag var verkligen en social katastrof. En rätt hemsk människa faktiskt. Men jag tror och hoppas att jag faktiskt på allvar lärt mig av det. Nu är jag bättre, det är jag säker på. Inte perfekt, inte bäst, men bättre. En ok människa med ett otrevligt bagage. Så jag ska göra allt jag kan för att försöka lappa över det som varit och vara och fortsätta vara, bättre än då. Mina dagar när jag förstörde och gjorde illa tror jag är över.

  3. Visst, du kanske har varit en dålig far, jag kan inte säga så mycket för jag inte sett det, bara fått det berättat för mig av dig. men ingen är perfekt – men du försöker ju faktiskt att få återuppta det faktum att du är en far!
    Jag kan inte förstå hur det känns eftersom jag inte har barn själv, så jag kan inte förstå, bara ha en tanke om hur det ser ut nu.

    Och du kanske har varit en dålig partner innan, vad vet jag! Vad jag dock VET är att i mina ögon är du Perfekt! Helt perfekt! Vi alla har fel och brister, ingen kan ha exakt samma åsikter om saker som en själv.

    Men faktum kvarstår. För mig är du en stark klippa som bär upp och berikar mitt liv. Så – tack för att du är du! ♥

Kommentarer är stängda.