En kärlek som dog. Giftet i mig.

Jag har älskat alkoholen.

Dyrkat den. Låtit den ta över mitt liv, som en flickvän man inte blir av med. Som klister i själen. Det är över nu, kärleken dog. Den kommer alltid att finnas kvar som ett spöke. Dyrkan blev avsky.

Ändå, någonstans i mig vill jag bli berusad, övertagen, låta världen ha sin gilla gång medan jag själv står utanför och tittar in. Så lätt. Så underbart lätt livet blir. Kravlöst, ett ljuvt brus i öronen. Som smekande vatten. Ljumt och salt. Viktlös, jag flyter och bryr mig inte.

Jag vet ju att det kunde vara så i några timmar. Det gör mig livrädd. aldrig kommer jag bli frisk från spöket. Ett nästan ljudlöst “kom, kom”.

Den är så viktig, min krycka.
Den är så viktig, min krycka.

Men jag har för mycket att förlora nu. Ett liv. En kvinna som ständigt älskar mig och som jag älskar. Hon har tagit över ölens roll. Nya vänner, respekt och ära. Jag vann. Tror jag.

Så dagarna går och jag förlitar mig på frisk kärlek, mediciner och hopp.

Lamotrigin, Theralen, Lyrica och amfetamin. Sådant som håller mig flytande. Sådant jag behöver. De gjorde skillnad. De blev kryckan jag behöver för att inte falla. De flyter och lever i mitt blod men jag är bara tacksam. De och mitt eget jävla hårda arbete och slit. Kanske vann jag min största seger. Jag tror det.

Men jag kan ha fel.

Träffar: 1

1 tanke på “En kärlek som dog. Giftet i mig.”

  1. Du är verkligen på god väg! Underbart att få se vilken skillnad ditt liv har blivit, alla bilder man har sett från då och jämföra med idag!! Jag vet att du klarar dig!!

Kommentarer är stängda.