En loser med tur.

Ge mig en ny värld, för den här är sönder.

Jag försöker förstå vad det är som gått snett i världen. Inser snabbt att den alltid varit likadan, det är bara nyheterna som färdas fortare. Det ger mig ingen tröst, snarare blir det ännu värre eftersom jag kan tycka att det vi vet nu borde lärt oss något. Men det är som att historien inte finns. Den är utsuddad och vi famlar fram och går gång på gång fel.

För varje cell i mig försöker jag göra rätt, men ständigt blir det fel. Det är väl något som är snett i mig, jag misslyckas med vad jag än försöker mig på. För jag har fått så många chanser och har faktiskt tagit dem alla, men alltid misslyckats. Allt blir bara grått damm.

Däremot har jag tur i livet. Med tanke på alla misslyckanden, med tanke på hur jag levt, hur jag behandlat mig själv och hur jag behandlar människor borde jag inte få finnas till, absolut inte ha det så bra som jag har det trots allt. Men jag har tur och kan bara tacka någon som jag inte känner för det. Att ha tur är något väldigt viktigt. Man kan misslyckas med allt men ändå hanka sig fram, nästan glida fram mot nästa mål.

o7V81aM

Jag är vit heterosexuell man i ett fritt land med fred. Man kan inte ha mer tur än så, det började redan bra från början. Jag behöver inte slåss med någon om något. Jag får ändå det jag vill ha, på något jävla konstigt sätt. Inte för att jag förtjänar det och inte för att jag alltid vet vad det nu är jag vill ha. Men jag känner igen det när jag ser det.

En loser med tur. Kan man vara det? Jo, jag tror det, för jag känner mig som en sådan. Utan all den där turen så hade jag för länge sedan legat under jorden eller vara utspridd över någon sjö, men här sitter jag och är hyggligt frisk och hyggligt varm och hyggligt trygg och allt är som det ska om man ska vara nöjd med sitt liv.

Men saker saknas, så klart. En trygg ekonomi är något jag kan drömma om ibland. En karriär. Att kunna svara vettigt på frågan om vad jag jobbar med. Att kunna gå stolt utan att hyckla. Men man kan inte få allt, den lotten jag fått är väl rätt ok kan jag tro. Det finns miljarder med människor som har det sämre och miljarders miljarder med människor som levt eller kommer leva och som ständigt måst kriga för allt de haft eller inte haft.

Den lilla trudellutten ”tur i oturen” passar ju perfekt in på mig kom jag just på. Ok att allt jag försökt mig på skitit sig, jag sitter likt förbannat här, som den kackerlacksmänniska jag är. Släpp en bomb över kåken, den enda som överlever är jag och det utan att ens vaknat ur morgonsömnen.

Alltså, livet är ett rätt knepig uppfinning.

 

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.