En man livrädd för att krossa.

2011-12-10

23:28:03


Det hänger kläder på en stol i köket.

En tröja som hon lämnat innan hon somnade. Det är så förunderligt. Att hon ligger i vår säng och sover, jag sitter här och livet är något jag trivs i. Det var länge sedan, så länge att jag inte ens minns när det var.

Hon visar respekt. Hon skulle inte få för sig att börja möblera om, byta ut tavlor medan jag var ute och gick, hon är en kvinna som gjord av ett enda stort hjärta. Det är väl det som är problemet. När man tänker med hjärtat så blir allt förvrängt, varje ord får en annan betydelse. Hon kämpar med att förstå vår värld men lyckas bara då och då.

A sign commanding silence and respect at Arlin...
Image via Wikipedia

Jag som tänker med egot är mer hemma i världen. Mer cynisk, mer inriktad på det biologiska i människan. I min värld är vi neuroner och kemiska, elektriska, impulser. Natrium och kalium-pumpar och celler som samverkar. Bara kött, inget annat. Bara kött.

Våra världar möts, smälter samman. Kanske är jag mer andlig än jag trodde, kanske än hon mer förnuftsinriktad än hon trodde. Världen är kanske en maskin, men den drivs av själar.

Hon sover och jag tänker snart möta henne. Bädda ner mig under täcke och bland kuddar. Smeka hunden som jag vet kommer lägga sig bredvid mig en stund. Tills det blir för varmt och hon hoppar ner på golvet till sin lilla säng.


Gode gud, hjälp oss.


 

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0