En mygga utan röda rör.

2011-11-07

15:19:41

 


Jag har redan fått en dunkande huvudvärk.

Socker och fett och bröd till frukost. Svart tanke som knorr till kaffet. Men missförstå mig inte, det är inte så illa som det låter. Jag bara separerar de onda känslorna från livet genom att skriva ner dem. Hoppas att de falnar och dör när de kommer på pränt. Lägger mig ifrån dem. Kanske fungerar det, jag menar, jag lever ju efter alla dessa år på gränser och strax över dem.

Så jag gör mig till en kverulant på bloggen. Tvättar rent mina lortiga penslar med thinner. Sjunger med hög gnällig röst om tonårstankar. Leker 14 år igen. Då när livet föll samman för att man inte fick flickan man ville ha, henne man bara sett på bussen till skolan.

Men jag är vuxen nu. Pojken blev en man. Liten visserligen, liten som en mygga. Men utan rör att sticka med. Inget blod kan jag suga, bara själar och kärlek.

Kanske borde jag inse faktum, ta till mig röran inom mig och göra den till min. Omfamna den och säga åt den att den är värd all uppmärksamhet i världen, som ett älskat barn som man bär om natten när den har ont i magen. Men jag lämnar den därhän. Så att den alltid kan växa sig starkare och elakare än mig själv. 

Stryker ett streck men det vägrar bli slätt. Papperstunna tyg som klär världen i grått. November är här och jag flyr så mycket jag kan. Att inte längre ha valet att somna på köksgolvet med ölburkar på diskbänken gör ont. En god vän är på väg att lämna mig. Eller om det är jag som lämnar den. Osäker på hur det är egentligen. Men vi skiljs åt med tårar. 

Kärleken segrar alltid sägs det. Men det kräver väl att den ena parten är närvarande? Jag är inte här. Fortfarande. Någon annanstans medan hon är kvar och försöker hålla ihop oss. Sig. Jag är lika förbannat elak som jag alltid är när kärleken kommer till mig. Stöter bort, iväg, av rädsla för att vara för nära, så nära att mina ruttnande tänder sprider sin stank till hennes medvetande.

Pengar. Alltid pengar. Aldrig pengar. Någonsin.

Kanske.

Ser allt som är vackert suddigt.

Träffar: 0

1 tanke på “En mygga utan röda rör.”

  1. Kärleken segrar. Även för oss..
    Jag försvinner inte. Aldrig att jag lämnar dig hän

    Aldrig, aldrig, aldrig.

Kommentarer är stängda.