En ny bättre tid.

Idiot wind.

Den här världen, WoBWorld, är inte så svår att förstå sig på. Den är oftast en avfallshink för min själ. Den handlar om bara en del av mig, det visar inte allt det som är jag. Självfallet. Det här är inget uppslagsverk där man kan kategorisera hela den person som är jag. Det tror jag de flesta förstår. Den är dyster och mörk den här världen, även om det börjar ljusna på horisonten även för det här stället.

Men jag består av flera delar än de här. Det finns en glad och rolig och socialt trevlig Jonas bakom WoB. Eller snarare, WoB finns i honom. För det mesta går jag inte omkring och är butter och bitter. Inte längre. Det fanns en tid när hela jag, hela mitt liv, bokstavligen mitt liv, höll på att skäras sönder av livet och mitt dåliga leverne. Då när hela min väg var kantat av törnen och tistlar och skärande grus. De dagarna ligger bakom mig nu.

cropped-bodybuilding-motivation-63

För visst finns det saker som är mörka på himlen. Svarta moln. Men för det mesta, nästan hela tiden, är jag glad och mår bra. Visst, det bipolära lever i mig, måste hållas i schack med mediciner. Men ändå. För tusan, för er som följt min resa så vet ni ju att det är ljusare texter som visar sig. För jag mår bättre helt enkelt. Mer stabil, mina dippar varar inte så länge. I många år så rasade jag genom universum, brann som en raket. Nu pyr det då och då, men inte så ofta.

Jag är inte lika ledsen, arg, ensam, förgörande, självförbrinnande. Lika ostabil.

Det är dags för ett nytt liv. Vårt hem är vackert, skimrande. Det passar mig. Kanske passar det Den Helande Maria. Jag vet att vi passar varandra. Vi är som hand i handske. Stöttar varandra. Hjälper den andra när den faller, greppar tag i armen och leder genom fiendeland. Jag är kär, älskar himlastormande.

Efter två år tillsammans så är jag mer kär än jag någonsin varit i henne. Mina förhållanden brukar vara obrukbara efter två år. De har varit kantande med bråk och tandgnissel vid det laget. Det här förhållandet blir bättre för varje dag. Vi är inte alltid överens, det vore konstigt om vi vore, men då löser vi det genom att den ena eller den andra anpassar sig en smula efter den andres önskningar. Vi är båda pedanter, vi är båda slarviga.

Den Helande Maria har fått en idiot efter sig på sin blogg, en som under olika alias försöker få oss ur balans, som hånar och förlöjligar den smärta Den Helande Maria genomlider. Själv är jag rätt immun mot sådant, jag vet vem jag är och vad jag är och hur jag känner mig. Jag är starkare än Den Helande Maria så jag blir mest trött av idioten.

Troligen är det samma människa som jagade reaktioner hos mig på den här bloggen för några år sedan. Det är samma språk, samma elakhet, samma oförstånd och samma dumhet. Så den där människan låter vi vara precis så dum som den bara kan visa sig vara. Det är ju den som gör bort sig, inte vi.

Nu börjar ännu en period av förändring. VI ska skaffa oss ett hälsosamt leverne. Jag har slitit för hårt på min kropp. Kommit ut på andra sidan märkligt obefläckad. Jag ser yngre ut än jag är, istället för så där märkt av tidens tand som sådana som mig brukar bli.

Jag har fått en chans att bli ännu mer vacker och hälsosam. Men den delen tar jag på vår gemensamma blogg, där hör inget av det svarta till. Där är det ljuset som härskar. Det är skönt att få visa en annan del av mig så gå gärna in på den bloggen på Nextfit W8-Fight Borås där jag och Den Helande Maria berättar om vad vi gör och hur vi deltar i W8-fight.

Jag går inte närmare in på det projektet, det kan du läsa mer om på bloggen. Men kort går det ut på att 10 deltagare, där vi är 2, överviktiga personer får personlig coachning och stöd genom gratis gym, gratis kläder, skor, mat och det som hör till för att skapa bästa möjliga förutsättningar till ett nytt liv, det sker under 12 veckor och börjar i morgon. Följ oss gärna där på bloggen eller på twitter @weightclean för att se vår resa.

Sen är jag ju engagerad i styrelsen för Balans Borås Sjuhärad, en förening för oss bipolära, där vi träffas, umgås, har intressanta föreläsare eller bara diskuterar tillsammans utifrån olika teman och infallsvinklar. Det hela ligger i sin linda, men vi börjar få fason på saker och ting. Det är mycket att lära för oss i styrelsen men vi är en bra grupp med en bra ordförande så det blir bra det hela är jag säker på. Ni kan följa oss på Twitter på @Balansboras

Så nu är det dags att ta sig ut i morgonkylan för en timmas powerwalk. Det ska vi göra varje dag, oavsett väder. Det hela är så fantastiskt att man inte kan tro på det så det gäller att verkligen slita för att visa att man är tacksam för chansen.

 

Träffar: 0