En saga i en blå bok.

Jag skulle nog kunna sova hur mycket som helst.

Trött. Utan någon större livslust, vill bara lägga mig i sängen igen och sova bort mina dagar. Jag vet, det går över, men just nu så är det en tröst som inte når fram till mig. Det enda jag längtar till är när klockan blir nog för att lägga mig igen.

Känner mig blå, inte deprimerad, men blå. Mina händer kliar av det där eksemet jag så ofta får när jag är nere eller känner mig stressad. För det krävs ju så förbannat lite för att jag ska känna mig jagad som en räv. Ofta vet jag inte riktigt själv vad det beror på, varifrån stressen kommer. Det är likadant nu med. Känner mig bara oerhört uppsnurrad. Hjärtklappning och dystra tankar.

Livet skaver sönder mina kanter. Jag lägger mig i soffan, sätter mig upp igen. En gymnastik som inte ger en starkare kropp, bara ännu fler blå toner i mig. Jag duger just ingenting till när det är såhär. Dagarna blir som böcker jag inte lyckas öppna. De ligger där, precis framför näsan, men hur jag än sliter så förmår jag inte öppna pärmarna.

Så, på med kläderna, göra mig i ordning för ännu en meningslös dag. vänta på dagarna då jag flyger högt över alla världar. För jag vet ju att det bipolära i mig kommer bjuda på sådana dagar med.

Om de bara kunde komma till mig nu.

Träffar: 0

1 tanke på “En saga i en blå bok.”

  1. Det kommer, men jag fattar hur det känns och känslan är hemsk – lever i den själv just nu, därför städar jag på de mest tänkbara ställen. Jag vet dock att det kommer slå hårt emot mig när jag väl sätter mig, då kommer den där feta ångestsmällen – men det är ett framtida problem.
    Det tar vi då, nu – åter till städningen.

Kommentarer är stängda.