En skyldig mans kvidanden.

2012-06-21

13:39:33


Sådär ja.

Inget har hänt. Absolut inget. Jag nekar, absolut inget har hänt. Bondnekar. Alla rykten om mig är osanna och jag har aldrig gjort något fel i hela mitt liv. Absolut inte. Eller, jo, det är sant. Ah, du tänker på den där lilla episoden? Ja men, det var ju inte mitt fel. Så klart inte. Det var någon, vem vet jag inte, som tvingade mig att bli berusad. Jag kunde inget göra, det var utom min kontroll. Jo så är det. Jag lovar.

Det är väl som det är. Jag fuckade upp. Ordentligt med den här gången. Trodde mig vara osårbar igen. Så som jag var när jag var 12 år. Men, det är nog inte så börjar jag så smått misstänka. Det är bara en vag aning än så länge, men får jag bara sätta mig ner och fundera på saken så kommer jag nog fram till rätt svar inom en 40-50 år.

Finns det då något mer att rapportera? Nä, jag tror inte det. Det är tämligen trivsamt att vakna upp och slippa fundera på vad jag gjorde igår. Kanske kommer jag till och med våga  öppna fejan under dagen. Det är ju alltid lite av ett vågspel efter en sådan där dunderbläcka. Alkohol i mängder över en viss gräns öppnar ju alla portar till idioten i mig. En rädd hund skäller, det sa jag ju redan igår.

Så vad ska jag göra av den  här vackra dagen då? Solen skiner, det är en dag före midsommar, Den Helande Maria kommer hem i morgon för en stunds hemmavistelse på prov. Lägenheten behöver putsas lite på. Tvätten vikas. Mig själv tvättas. Hunden rastas. Mat köpas. Små melodier visslas. Kaffe drickas. Lite så. Inget mer, kanske mindre. Det är skönt att vara mig igen. Inte den där darrande lilla fånen som tittar sig själv i spegeln och undrar vad faen han håller på med utan att få ens en sekunds rätt svar.

Ibland tar jag rätt beslut. Igår var en sådan dag.

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: